Deki stigao među ''orlove'': ''Verujem u Piksija. Ne znam više ni kako da ga zovem...''

Autor: Darko Mitrović
petak 13.10.2023.
23:38
Izvor: Sportske.net

Podrška nacionalnom timu pred možda i odlučuući meč za plasman na EP.

FSS
FSS

Povezane vesti

Dejan Stanković je tokom bogate igračke karijere čak 102 puta nosio dres sa državnim grbom i jedan je od članova generacije koja je 2000. godine igrala na Evropskom prvenstvu.

Od tada našeg nacionalnog tima nema na šampionatima Starog kontinenta, ali u subotu u Budimpešti je prilika da se to konačno promeni i da se Srbija napravi ključni korak ka plasmanu na Evropsko prvenstvo.

Rival našim ''orlovima'' je domaća Mađarska koja će imati ogromnu podršku sa tribina, očekuje se blizu 70.000 gledalaca, a podršku našem timu večeras je pružio upravo Dejan Stanković, aktuelni trener Ferencvaroša koji je posetio reprezentativce Srbije i selektora Stojkovića.

''Može li Srbija konačno na Evropsko prvenstvo?'', bilo je prvo pitanje koje mu je postavljeno.

''Naravno da može. Sutra je prava meč-lopta. Imamo ozbiljan kvalitet da bi stvari tako lako prepustili slučaju. Imamo Piksija na funkciji selektora i strašno talentovane igrače koji su uvek kada je trebalo pokazali ko su i šta su. Od sveg srca im želim sve najbolje i u subotu uveče samo na pobedu.

Slažem se da su Mađari izuzetno dobra i organizovana reprezentacija. Na čelu sa Markom Rosijem izgledaju dosta čvrsto, dobili su na stabilnosti i karakteru. Svejedno da li se brane ili napadaju, u svakom trenutku znaju šta rade i šta je čiji zadatak. Varga je klasičan ‘target-men’, onaj pravi špic koji je veoma zahtevan za čuvanje. 

Od mojih igrača iz Ferencvaroša, tu je još Botka koji se vratio iz povrede i ponovo je u konkurenciji za sastav. I naravno, golman Dibuš koji je u Beogradu pokazao sve svoje kvalitete. Izostanak Orbana je svakako veliki hendikep, jer je reč o momku koji nosi njihovu igru u defanzivi i drži sve pod kontrolom, ključevi odbrane su bili u njegovim rukama. To je prednost za našu reprezentaciju'', objašnjava Stanković u razgovoru za sajt FSS.

Usledilo je i podsećanje na situaciju sa Evropskog prvenstva kada je protiv Slovenije neočekivano bio u startnoj postavi reprezentacije umesto Stojkovića.

''Mi smo mnogo više od bivših saigrača i običnih prijatelja. Ne znam više ni kako da ga zovem: 'kep' (kapiten), selektore ili ‘prezidente’ (predsednik). Pošto mi je u jednom momentu bio i predsednik u Savezu. Verujem u Piksija. Trenutno je na funkciji na kojoj jednostavno moraš da se saživiš sa pritiskom. Dres Srbije je veoma težak, biti selektor jako odgovorna i časna funkcija koja se brani svim silama. Iskreno, ne bih se u ovom trenutku menjao sa Piksijem, ali mi je drago što ga vidim staloženog i koncentrisanog. Nema razloga za brigu, drži on to sve pod kontrolom'', zaključio je Stanković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke