Delegat iz UEFA se čudi na kakvom stadionu Partizan igra?!

Autor: Darko Mitrović
utorak 30.11.2021.
17:58
Izvor: Sportske.net, Ekspres

Uputio je jasnu poruku, očekuje se reakcija.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Nekadašnji generalni sekretar Partizana Žarko Zečević koji je sada angažovan u Olimpijskom komitetu Srbije dao je opširan intervju za nedeljnik ''Ekspres''.

Jedna od tema tog razgovora bila je i najavljena izgradnja Nacionalnog stadiona u Surčinu. Iako ima onih koji tu ideju kritikuju, Zečević smatra da je to pravi potez, pogotovo posle onoga što je nedavno na stadionu u Humskoj čuo od jednog delegata UEFA.

''Nacionalni stadion je odlična ideja. U našem okruženju više nema nefunkcionalnih stadiona kao što su stadioni Crvene zvezde i Partizana. Ne postoji. Jedan delegat iz Evrope na utakmici Partizana i Genta u Beogradu pitao je ’da li vi stvarno mislite da na ovakvim stadionima igrate evropske utakmice?’.

Bugarska ima moderan evropski stadion, u Skoplju je pre godinu-dve igrano evropsko finale na novom stadionu... Mađarska ulaže enormna sredstva u sportsku infrastrukturu. Zamislite, veslački savez Mađarske ima godišnji budžet 20 miliona evra, a Olimpijski komitet Srbije pet miliona evra. Hrvati u Zagrebu grade stadion vredan nekoliko stotina miliona evra, sa 60.000 sedišta.

Mi moramo da izgradimo moderan stadion na kome će moći reprezentacija da igra svoje mečeve, a tu bi Partizan i Crvena zvezda igrali međunarodne utakmice'', objašnjava Zečević.

Ne treba da iznenadi i ako UEFA u narednim godinama stavi ''rampu'' na odigravanje utakmica grupne faze evropskh takmičenja u Humskoj, a Zečević je otkrio i zašto to već do sada nije učinjeno.

''To što oni nas puštaju, zapravo još neko vreme moraju, jer Vels, Irska i Island još uvek igraju na poljanama'', uverava Zečević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke