„Delije“ se oglasile pred evropsko "biti ili ne biti" - žele samo jedno!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 04.10.2022.
10:43
Izvor: Sportske.net

Poziv na spektakl.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde u četvrtak od 18.45 dočekuju mađarski Ferencvaroš u utakmici trećeg kola grupe „H“ Lige Evrope.

„Crveno-belima“ je pobeda neophodna kako bi ostali u trci za plasman u nokaut fazu drugog po rangu evropskog takmičenaj.

Meč između Zvezde i Ferencvaroša biće repriza legendarne utakmice odigrane na „Marakani“ pre skoro 50 godina, kada je postavljen rekord po broju gledalaca na ovim prostorima. Tada je za meč polufinala Kupa pobednika kupova prodato 96.070, karata, ali je na stadionu bilo čak 110.000 ljudi, što se više nikada nije, a verovatno i nikada neće ponoviti.

Navijačka grupa „Delije Sever“ pozvala je sve zvezdaše da i 50 godina kasnije napune stadion, naprave spektakl i pomognu ekipi Miloša Milojevića da dođe do preko potrebne pobede.

„U četvrtak igramo sa klubom koji nam je ostao dužan još pre skoro 50 godina! Mnogi navijači se nisu rodili tada, mnogi ni deceniju posle, ali svi pamte 110.000 ljudi na našem stadionu i rekord koji nikada neće biti prevaziđen, ali i dvomeč gde smo na kraju ispali od ovog tima u polufinalu Kupa pobednika kupova.

U UEFA takmičenjima skoro pa 50 godina se nismo videli. Red je da se to ispravi, i da probamo i sad da popunimo stadion i da nosimo naše igrače do pobede. Ferencvaroš je klub sa velikom tradicijom i istorijom, ova utakmica sigurno spada u najatraktivniju u našoj grupi za svakog navijača, piše u saopštenju „Delija“.

Cene karata za utakmicu Crvena zvezda – Ferencvaroš kreću se od 1.200 do 25.000 dinara.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke