Demanti iz Kragujevca: "Nećemo igrati u Gornjem Milanovcu, postoji dogovor za Lazarevac"

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 06.06.2023.
09:52
Izvor: Sportske.net

Još uvek neizvesno gde će Kragujevčani igrati naredne sezone.

Starsport.rs ©
Starsport.rs ©

Povezane vesti

Radnički iz Kragujevca će uskoro dobiti novi stadion, planirana je izgradnja novog već od ove godine, a informacije se ređaju kao na traci gde bi Šumadinci mogli da igraju naredne sezone kao domaćini. 

Početna informacija je bila da će igrati u Lazarevcu, potom se oglasio i Radnički zvaničnim saopštenjem da se razmatraju stadioni u Badnjevcu i novoizgrađeni kompleks u Donjoj Trnavi po imenu "Pampas".

Veliki navijač Radničkog, gospodin Bratislav Milanović, inače vlasnik kompanije "Majnd grup", spreman je da izdvoji dodatna ulaganja u "Pampas" kako bi ovaj stadion dobio licencu za takmičenje u narednoj sezoni, a Radnički takođe želi da pomogne i da izdvoji deo sredstava. 

To nam je potvrdio i Marko Dimitrijević, generalni sekretar Radničkog, koji je istakao da je Radnički prijavio stadion Kolubare iz Lazarevca za narednu sezonu i da postoje šanse da će "crveni" igrati naredne sezone upravo u Lazarevcu. 

"Netačne su informacije da ćemo igrati u Milanovcu, oni su nam poslali ponudu koju smo morali da odbijemo zbog finansijske situacije. Sa druge strane, stadion Kolubare je dobio licencu za takmičenje u Super ligi Srbije naredne sezone i sa njima imamo dogovor. Takođe, fudbalski kompleks "Pampas" u Donjoj Trnavi i dalje ne ispunjava uslove za takmičenje u Super ligi Srbije, ali je gospodin Bratislav Milanović spreman da pomogne, a i naš klub je spreman da izdvoji deo sredstava", naveo je Dimitrijević. 

On je naveo i da bi taj fudbalski kompleks, imajući u vidu da je 20-ak kilometara od Kragujevca, mogao u budućnosti da posluži i mlađim kategorijama kluba. 

Uglavnom, čeka se Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije koji će doneti konačnu odluku i do tada će sve biti u neizvesnosti, a Radnički bi mogao čak i u Kragujevcu da igra početni deo sezone ukoliko radovi na stadionu započnu u septembru mesecu, što je takođe neizvesno...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke