Derbi kola Super lige igra se u Nišu - Driničića ne čudi što je OFK ovoliko dobar!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 03.10.2024.
20:30
Izvor: Sportske.net

Očekuje se uzbudljiva utakmica na "Čairu".

2024 Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT
2024 Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Fudbaleri Radničkog iz Niša u petak od 17.30 sati dočekuju OFK Beograd u derbi meču 11. kola Super lige Srbije.

Nišlije su trenutno na petoj poziciji sa 16 osvojenih bodova i utakmicom manje, dok je OFK na fantastičnoj drugoj poziciji i ima šest bodova više u Radničkog, te samo tri manje od prvoplasirane Crvene zvezde, koja ima i utakmicu manje od "romantičara".

Trener Radničkog Nikola Drinčić svestan je da je OFK Beograd izuzetno jak protivnik, iako se ove sezone vratio u najviši rang domaćeg fudbala.

"Igramo protiv dobre ekipe, mislim da je izlišno trošiti neke reči, imaju 22 boda, to nije slučajno, zauzimaju drugo mesto. Igraju sjajno, imaju dobre mlade, dobre starije igrače, doveli su sjajne strance. Dobro su vođeni trenerom Simom Krunićem, koji zna šta radi, osvajao je trofeje i uvodio timove u evropska takmičenja, tako da veliki respekt za OFK Beograd. Spremili smo dobro utakmicu, svi smo zdravi, orni, jedva čekamo da počne meč“, rekao je Drinčić.

Za iskusnog desnog beka Nišlija Marka Petkovića ova utakmica biće posebna, jer će igrati protiv svog bivšeg kluba u kojem je stekao ime u fudbalu.

"Čeka nas jaka, individualno veoma kvalitetna ekipa. Od svih protivnika do sad mislim da je ovo ekipa sa najboljim karakterom. To dokazuju utakmice koje su igrali, sa mnogo golova, a koje su se završavale u njihovu korist. Moraćemo da budemo silno motivisani, da uđemo sto odsto u utakmicu i nastavimo niz. Naš cilj je da „Čair“ ostane neosvojiva tvrđava“, smatra Petković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke