Derbi poveren Novaku Simoviću, zbog čega je Partizanu problem Lovćenac?

Autor: Ivan Cvetković
petak 20.09.2024.
10:15
Izvor: Sportske.net

"Crno-beli" u nekoliko navrata isticali nezadovoljstvo suđenjem iskusnog arbitra.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Rukovodstvo Super lige Srbije kasno je sinoć saopštilo da će predstojeći 174. Večiti derbi između Partizana i Crvene zvezde u okviru devetog kola suditi Novak Simović.

Iskusni delilac pravde na glavnoj pozornici srpskog fudbala nalazi se od sezone 2011-2012, a do sada mu je povereno šest Večitih derbija u kojima timovi imaju identičan učinak.

Crvena zvezda slavila je dva puta u okviru Super lige Srbije, Partizan je zabeležio dve pobede u okršajima Kupa Srbije, dok je u dva navrata bilo nerešeno.

Poslednji Večiti derbi vodio je 19. septembra 2021. i to u Humskoj kada je rezultat bio 1:1.

Ipak, teško da će navijači Partizana oduševljeno ispratiti ovakvu odluku Sudijske komisije jer je Simović u prošlosti često bio meta kritika zbog kojih su "crno-beli" pisali i saopštenja.

Prvi ozbiljniji problem nastao je nakon 163. derbija u Humskoj 18. oktobra 2020. godine kada je bilo 1:1 nakon što je Zvezda izjednačila rezultat iz penala koji je generalni direktor Partizana Miloš Vazura okarakterisao kao nepostojeći.

"Izuzetno sam nezadovoljan zbog načina na koji nam je oteta pobeda nad Crvenom zvezdom. Pre jednaesterca je dosuđen nepostojeći korner, tako je (op. aut Novak Simović) i izmislio situaciju da pokaže na belu tačku. Takođe je do 70. minuta prevideo crvene kartone za Sanoga i Kataija, što je takođe bilo očigledno. Očito je da je sudija Simović odradio svoj deo posla, u poluvremenu je primio poziv koji se ne odbija. Čestitam i njemu i nalogodavcu na obavljenom poslu", kazao je tada Vazura.

Dve godine kasnije, Simović je sudio Partizanu protiv Čukaričkog u meču koji je takođe podigao veliku buru.

Klub iz Humske je u finišu sezone 2021-2022 remizirao sa Čukaričkim na Banovom brdu gde je bilo 0:0, a to je omogućilo Zvezdi da stekne dva boda prednosti i kasnije osvoji titulu prvaka Srbije.

Usledilo je burno saopštenje iz Humske koje se direktno ticalo i Simovića. 

"Posle nedosuđenog, očiglednog jedanaesterca na meču sa Napretkom iz Kruševca u 60. minutu, što je kasnije potvrđeno i analizama, juče je na Banovom brdu nastavljena krađa bodova Partizanu u režiji 'ljudi u crnom'. Smatramo da Sudijska komisija na čelu sa gospodinom Dejanom Filipovićem napokon ima laku odluku pred sobom, a to je da delegira Novaka Simovića kao glavnog arbitra na predstojećem večitom derbiju, jer se posle utakmice Čukaričkog i Partizana pokazao i dokazao svom prijatelju, komšiji i zemljaku iz Crvene zvezde da to zna i može da odradi na 'pošten način'", isticali su tada u Partizanu.

Bila je to aluzija na činjenicu da je Novak Simović iz Lovćenca, odakle svoje korene vuče i generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić.

Sa druge strane, Zvezda nije imala primedbe na suđenje Simovića, za razliku od Milorada Mažića i Srđana Jovanovića za koje je klub iz Ljutice Bogdana svojevremeno izričito tražio da ne dele pravdu na Večitim derbijima.

Nadamo se da sudije ovoga puta neće biti u centru pažnje nakon utakmice u Humskoj...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke