Dijabate misli da je Partizan zbog stresa imao slab početak, Rikardo žali zbog remija

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 09.09.2022.
15:15
Izvor: Sportske.net

Šta misle fudbaleri Partizana o jučerašnjem meču?

Starsport.rs ©
Starsport.rs ©

Povezane vesti

Fudbaler Partizana Rikardo Gomeš rekao je da je ekipa posle lošeg početka odigrala bolje drugo poluvreme protiv češkog FK Slovacko, kao i da im to daje snagu da ne odustaju.

"Nakon što smo u prvom poluvremenu gubili 2:0, u drugom delu susreta smo se vratili mnogo jači. Postigli smo tri gola, nismo ostvarili naš cilj, ali ako sagledamo sve okolnosti – gubili smo 2:0, igrali sa igračem manje, na kraju mogu da kažem da se nije toliko loše završilo", rekao je Gomeš, preneo je danas klub.

Fudbaleri Partizana i Slovackog odigrali su u četvrtak u Uherskom Hradištu nerešeno 3:3, u meču prvog kola Grupe D Lige konferencija.

Domaći tim je posle 19. minuta vodio sa 0:2, da bi crno-beli u 22. minutu ostali sa igračem manje pošto je crveni karton dobio Kristijan Belić.

Ipak Partizan je u drugom delu igre poveo sa 3:2, a češki tim do boda dolazi u 83. minutu.

Gomeš, strelac trećeg gola za Partizan, rekao je da je ekipa pokazala da može da igra u kojoj god situaciji da se nalazi.

"Dva primljena gola, igrač manje, a vratili smo se u igru – to nam daje snagu da ne odustajemo, bez obzira na okolnosti i rezultat", dodao je Gomeš, koji je svojim 17. golom postao najbolji strelac crno-belih u evropskim takmičenjima.

Napadač crno-belih dodao je da su na pauzi trener Gordan Petrić i njegov pomoćnik Albert Nađ rekli igračima da budu "jaki i da ne odustaju".

"Znaju kako je to u fudbalu, da ako postignemo jedan gol da to može uticati na samopouzdanje i onda možemo dati više i to se i desilo. Nažalost, primili smo još jedan gol na kraju, ali to je fudbal", ocenio je on.

Gomeš je istakao da posle crvenog kartona nije bilo lako, pošto je češka ekipa bila bolja i u igri 11 na 11.

"U drugom poluvremu smo bili bolji, tako da mislim da je rezultat 3:3 u redu", istakao je on.

Gomeš je ocenio da u sledećim utakmicama početak mora da bude bolji.

"Uvek pričam o tome da od kada smo ovde, uvek kada udjemo dobro u duel, postignemo dobar rezultat, a kad ne startujemo dobro, onda nastanu problemi", rekao je 30-godišnji fudbaler.

On je dodao da je ekipa na početku pokušala da sačeka protivnika na kontranapade.

"Pokušali smo da ih sačekamo i igramo kontranapade, ali se nije desilo, jer su na početku postigli dva gola, a onda je bilo teško juriti rezultat", rekao je Gomeš.

Dvostruki strelac za Partizan u drugom poluvremenu bio je Fuseni Dijabate, koji ističe da rezultat na kraju nije loš.

"Da, nismo startovali dobro, ne znam u čemu je bio problem, ali smo na poluvremenu pričali u svlačionici i vratili smo se jači na teren. Nismo pobedili, ali uspeli smo da izjednačimo u drugom delu susreta, a to nije loše, s obzirom na to da smo igrali sa deset igrača. Sledeću utakmicu moramo da započnemo mnogo bolje", istakao je on.

Dijabate je dodao da je "stres" mogući razlog lošeg početka meča.

"Ne znam, možda zbog toga što smo pod stresom, nismo bili spremni na početku, ali smo u drugom poluvremenu startovali bolje i onda je i krenulo u dobrom pravcu", rekao je on.

On je rekao da veruje da će igra pred domaćim navijačima biti mnogo bolja.

"Oni nas guraju napred, pomažu nam mnogo i nadam se da će biti pun stadion!", zaključio je Dijabate.

U drugom meču ove grupe Nica i Keln su odigrali nerešeno 1:1. Za šest dana Partizan dočekuje Nicu, a Keln na svom terenu igra protiv Slovackog.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke