Dijabate testira Petrićevo strpljenje: ''Mogao sam i da ga sklonim iz tima, ali dobra je duša...''

Autor: Darko Mitrović
subota 28.01.2023.
20:44
Izvor: Sportske.net

Za sada mu Petrić oprašta nestašluke.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Fuseni Dijabate je tokom prvog dela sezone bio jedan od najboljih igrača Partizana, ako ne i najbolji, pogotovo u evropskim utakmicama.

Ukupno je u svim takmičenjima odigrao 28 mečeva za Partizan, postigao pet golova, uz devet asistencija, a zanimljivo je da je svih pet golova dao na evropskoj sceni, dok u Superligi još uvek čeka na golgeterski prvenac.

Tokom jeseni trener Petrić je u par navrata skrenuo pažnju da Dijabate ''treba da igra fudbal, umesto da se igra fudbala'', a to je ponovio i u razgovoru sa novinarima na kraju priprema u Antaliji.

Takođe, potvrdio je da je Dijabate imao i određenih disciplinskih prestupa koje Petrić nije želeo da sankcioniše.


''Dijabate je kasnio na pripreme – to verovatno svi već znate. Bio sam izričit da klub mora da obrati pažnju na takve stvari i da, u tom trenutku, možda hoću i da ga sklonim iz tima, jer neke stvari nisu bile prvi put.

Ali on nije zlonameran, takav je, drugačiji karakter, dobar po duši, ali zaboravlja jednostavno neke stvari. Večeras se na primer malo više igrao fudbala. Od meča sa Zvezdom pokazao je da je igrao fudbal na pravi način. Voleo bih da svaku utakmicu igra fudbal, a ne da se igra. Ipak, kod takvih, kako vi volite da kažete – majstora fudbala, se i igranje fudbala nekad može oprostiti'', objasnio je Petrić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke