Dinamo iz Kijeva odbio rukovanje sa fudbalerima Partizana!

Autor: Ivan Cvetković
utorak 23.07.2024.
18:33
Izvor: Sportske.net

Sve zbog politike...

fcdynamo.com
fcdynamo.com

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana će večeras od 20 sati odigrati svoju prvu utakmicu drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Meč će biti održan u poljskom gradu Lubin gde će Dinamo iz Kijeva biti nominalni domaćin zbog rata u Ukrajini, a prema najavama kluba iz Kijeva protokol pre početka meča biće izmenjen.

Naime, odlukom Dinama neće biti uobičajenog rukovanja i pozdrava fudbalera pre utakmice, a sve nakon što je trener Dinama Oleksandr Šovkovski na konferenciji za medije iskazao stav kluba iz Kijeva u kojem osuđuje odluku Partizana da deo priprema odradi u Rusiji, zemlji koja je napala Ukrajinu.

"Smatramo da su ovi postupci neprijateljski prema našem klubu i našoj zemlji. Uprkos svemu navedenom, ekipa je potpuno fokusirana na pripreme i želi da pokaže svoje profesionalne kvalitete, koje nastojimo da demonstriramo u igri protiv Partizana, u potpunosti se pridržavajući pravila UEFA, fer-pleja i fer-pleja", rekao je tom prilikom Šovkovski.

On je na konferenciji za novinare pročitao i saopštenje kluba, u kom se navodi da su sa "ogromnim, blago rečeno, nerazumevanjem" uzeli odlazak Partizana u Moskvu na prijateljski "takozvani bratski turnir".

"Tamo su odigrali niz mečeva protiv lokalnih klubova i izrazili znake solidarnosti sa onima koji vode agresivan, agresivan rat protiv nas, okupiraju našu zemlju, uništavaju naše gradove i sela, ubijaju i osakaćuju naš narod i decu", pročitao je trener ukrajinske ekipe.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke