Dirljiv predlog Lalatovića na rastanku sa Vojvodinom, uprava je na potezu!

Autor: Darko Mitrović
utorak 18.05.2021.
14:07
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

Nenad Lalatović sutra završava svoju misiju u Vojvodini.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Iako to nije želeo, Nenad Lalatović odlazi iz Vojvodine na kraju ove sezone.

Nesuglasice sa upravom nisu mogle da se prevaziđu, pa će sutrašnji meč sa Proleterom u okviru 38. kola Linglong Superlige biti i oproštajni za Lalatovića u ulozi stručnog štaba Vojvodine.

Danas je tim povodom održao i pres konferenciju i još jednom podsetio na sve ono što je u ovom mandatu ostvario sa ekipom Vojvodine.

''Voleo bih da se rastanemo pobedom, ali to u ovom trenutku nije toliko bitno. Mnogo mi je važnije da se zahvalim svojim igračima na prelepe dve godine u Vojvodini. Ostvarili smo sjajne rezultate, ispisali istoriju, doneli trofej Kupa i to na takav način, pobedom nad Partizanom, gde smo bili bez naših navijača, a protiv sebe imali 15.000 protivničkih. Borili smo se do poslednje kapi znoja, i moji igrači i ja, kako bismo usrećili naše navijače, naš grad i našu upravu.

Tu proslavu trofeja nikada neću zaboraviti. Ovaj drugi mandat je bio uspešan kao i prvi. Voleo bih da ostanemo treći, da pobedimo i osiguramo tu poziciju, jer imamo bolji međusobni skor sa Čukaričkim.

Kada sam ja dolazio Vojvodina je umela da gubi kod kuće, da primi četiri, pet golova i to je bilo normalno. Sada je smak sveta kada remizira i to tako treba da bude, jer je Vojvodina veliki klub'', poručio je Lalatović.

Njegov odlazak sa klupe Vojvodine sledi samo nekoliko dana posle iznenadne smrti sportskog direktora kluba Milana Kosanovića. Deo današnje konferencije posvetio je Kosanoviću i tom prilikom dao predlog upravi Vojvodine kako da se oduži čoveku koji je mnogo dao klubu tokom trenerske karijere.

''Na jučerašnji trening došao je sin Milana Kosanovića, koji je bio jako vezan za svog oca. Oni se nisu mnogo razdvajali, dolazio je na svaki trening, poznaje sve igrače i bio je to jako emotivan susret za sve nas. Svi znamo da je Kosan dao mnogo našem fudbalu, reprezentaciji, ali najviše Vojvodini i ja sam zbog toga dao jedan mali predlog. Ne znam da li će ga prihvatiti ili ne, ali smatram da Luka, koji je toliko vezan za Vojvodinu, zaslužuje da dobije stipendijski ugovor u vrednosti od makar 500 evra, do svoje 18 godine za sve ono što je njegov otac učinio za ovaj klub. To bi bio prelep i nesvakidašnji gest uprave Vojvodine, koji bi mnogo značio njemu i njegovoj porodici. Da sam ja sada prvi čovek Vojvodine, sutra bih ga pozvao i dao mu stipendijski ugovor, da radi bilo šta, da bude tu, u klubu kom je njegov otac dao svo svoje znanje. Kosan je tako nešto apsolutno zaslužio'', rekao je Lalatović.

*


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke