Disciplinovani Kragujevčani - Badamosi uštopovan za remi na "Čika Dači"!

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 15.08.2022.
18:54
Izvor: Sportske.net

Radnički i Čukarički remizirali na "Čika Dači".

2022 Starsport.rs ©
2022 Starsport.rs ©

Povezane vesti

Remi Radničkog iz Kragujevca i Čukaričkog u okviru šestog kola Super lige Srbije 1:1 (1:0) pred praznim tribinama "Čika Dače". Taktička disciplina u odbrani domaćih sprečila pobedu gostiju. 

Veoma oprezno od jednih i drugih na startu, gosti su imali loptu, Radnički je čekao šansu iz kontre. 

Nikola Vlajković je oprobao svoj udarac sa oko 15 metara od gola kada je lopta otišla visoko preko, a na drugoj strani Čukarički je pokušao preko Kovača, kada je udarac bio izblokiran.

Gosti su nešto više imali loptu u posedu, ali bez prave šanse u prvih 20 minuta, da bi domaći stigli do prednosti u 21. minutu meča. 

Damjan Krajišnik, koji je ušao umesto povređenog Mirića, je iz drugog pokušaja uspeo da ubaci loptu u kazneni prostor sa desne strane, tamo je bio Stoiljković koji je poslao loptu u mrežu za 1:0.

Radnički je bio bolji rival do kraja poluvremena, imao je nekoliko ozbiljnih akcija, igrali su Kragujevčani disciplinovano i dokazali da se neće ekipe iz Super lige nakupiti bodova na "Čika Dači". 

Mijailović je oprobao udarac sa distance do kraja poluvremena, kada je Stojan Leković morao malo bolje da reaguje, ali imao je sreće jer gosti odbijenu loptu nisu poslali u gol. Najbolju šansu u prvom delu igre, ako ne računamo gol, imao je Đorđe Maksimović. Napadač Kragujevčana se našao u šansi nakon prodora Nemanje Tomića po desnoj strani gde je nekadašnji reprezentativac izigrao svog rivala kao na malom fudbalu, poslao upotrebljivu loptu za Maksimovića koji nije toliko spretno reagovao pogodivši samo prečku. 

Ozbiljnije je Čukarički krenuo na startu drugog poluvremena, ali ponovo su teško stizali do šansi protiv veoma tvrdog Radničkog, iskusni Cvetinović je u potpunosti uštopovao Badamosija, dok Ovusu nije imao mnogo prostora za trčanje. 

Radnički je stao što se tiče napada, čini se i svesno jer su se očekivali napadi tehnički kvalitetnije ekipe poput tima sa Banovog brda, a ovoga puta je došla do izražaja taktička disciplina domaćina koji je bio bliži osvajanju tri boda. 

U 73. minutu nakon prodora Ovusua, Đorđe Ivanović je imao sjajnu šansu kada je zakasnio svega pola sekunde na loptu, mogao je samo par metara od gola da bez problema pogodi mrežu Lekovića, ali nije imao brzinu potrebnu za izjednačenje. 

Kako se meč bližio kraju fudbaleri Čukaričkog su imali sve više prekida iz kojih su mogli da ugroze Radnički, ali su domaći bili prilično dominantni u skoku i nisu dozvolili timu sa Banovog brda da stigne do gola. 

I onda 76. minut, Lukić je napravio sjajan prodor, prošao između dvojice, napravio sebi prostor za udarac i pogodio je za 1:1. 

Težište igre se nakon gola Čukaričkog iz kaznenog prostora Radničkog prebacilo na sredinu terena, a Radnički je imao šansu preko Jovanovića koji je glavom poslao loptu preko gola. 

Čukarički je imao momentum, pre postizanja gola, mogao je i da nastavi u istom ritmu, ali su se na kraju odlučili za opreznost za pobedu plena. 

Nekako se čini da je tako i najrealnije.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke