Divac, Piksi i Drulović pokazali fudbalsko umeće

Autor: Darko Mitrović
sreda 25.01.2023.
15:34
Izvor: Sportske.net

Slavni košarkaš posetio našu fudbalsku reprezentaciju u Los Anđelesu.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije, sastavljena uglavnom od igrača iz domaće Superlige doputovala je u Los Anđeles i rano ujutru po našem vremenu (04.00) odigraće prijateljski meč protiv domaće selekcije SAD.

U susret tom duelu, srpsku ekspediciju je posetio i naš legendarni košarkaš Vlade Divac koji je u Los Anđelesu i Kaliforniji proveo prelepe igračke dane u NBA ligi.

"Dobrodošli u Kaliforniju i želim vam svu sreću na utakmici u četvrtak. Odmah preko puta ovog stadiona je stari 'Koloseum' koji je u dva navrata bio poprište Olimpijskih igara, a Piksi je sa svojom generacijom 1984. godine osvojio bronzanu medalju.

Voleo bih pre svega da se niko ne povredi i da momci spremno dočekaju nastavak sezone u svojim klubovima. Ovo im je sjajna prilika da pokažu koliko vrede u meču protiv jednog ozbiljnog protivnika, a za Piksija i njegov stručni štab da provere mogu li na nekog od njih da računaju kada startuju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo", poručio je Divac, a prenosi FSS.

S obzirom da će Sjedinjene Američke Države biti jedan od domaćina narednog Svetskog prvenstva 2026. godine, Divac je ''orlovima'' poželeo da se plasiraju i na to takmičenje, pa da se opet vide na istom mestu.

"Mislim da je ogroman uspeh što smo se plasirali na SP. Momci koji su branili boje Srbije u Dohi zaslužuju novu šansu i siguran sam da će na predstojeća dva velika takmičenja pokazati svoje pravo lice. Drago mi je što se naredni Mundijal igra u Americi i voleo bih da im ponovo budem domaćin 2026. godine. Ova generacija srpskih fudbalera ima potencijal da napravi dobar rezultat'', smatra Divac.

Pružio je podršku i selektoru Stojkoviću, ali i selektoru naše košarkaške reprezentacije Svetislavu Pešiću, bez obzira na slabije rezultate prošle godine od očekivanih.

"Kontinuitet je izuzetno važan faktor u svakom sportu. Svetislav Pešić i Dragan Stojković imaju ozbiljno znanje i iskustvo, mogu mnogo da doprinesu srpskom sportu i dobro je što su i dalje na svojim funkcijama. Treba ih pustiti da na miru rade svoj posao i rezultati će doći sami po sebi", zaključio je Divac.

On je iskoristio priliku da sa selektorom Stojkovićem i njegovim pomoćnikom Ljubinkom Drulovićem pokaže nešto i od svog fudbalskog repertoara, a kako je to izgledalo, pogledajte u prilogu sa Tviter naloga FSS.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke