Đukić: "Evropa je prioritet samo zato što je prva na redu"

Autor: Pavle Knežević
petak 12.01.2018.
11:24
Izvor: Sportske.net

Partizan mora da se bori na sva tri fronta, da odbrani oba domaća trofeja, ali pre svega toga je Evropa. U stručnom štabu su spremni i na odlaske.

Epa/Sergey Dolzhenko
Epa/Sergey Dolzhenko

Povezane vesti

Trener Partizana Miroslav Đukić rekao je danas da je Evropa trenutno prioritet za njegovu ekipu, ali samo zato što je prva na redu. Obaveza je da se brane i domaći trofeji.

Osvajač duple krune u Srbiji počeo je danas pripreme za prolećni deo sezone, a pre podne je već imao prvi trening.

"Igrači su došli u dobroj formi, što se videlo po testovima. Došli su spremni i orni za rad. Bićemo ovde 14 dana dok ne odemo na Kipar. Imaćemo dve utakmice, sa omladincima i Teleoptikom. Radićemo sa loptom, ali će fokus biti na fizičkoj pripremi. Na Kipru ćemo imati šest utakmica. Znamo ko su protivnici, to ćete videti i vi. Svi su ozbiljni i dobri, a dva ili tri će biti iz češke lige, da osetimo malo kakvi su zbog Viktorije. Sve ide po planu",  rekao je trener na početku priprema.

Stručni štab će pratiti Viktoriju, protivnika u Ligi Evropa, ali će raditi i na prelaznom roku. Prvo pojačanje je levi bek Slobodan Urošević.

"Sigurno će biti još dolazaka. Dosta igrača je otišlo. Mislim da ćemo potencirati mnogo momaka iz Teleoptika, tako da ćemo računati na njih. Što se tiče pozicija, videćemo još gde ćemo se pojačavati, ali uradićemo to gde god budemo mogli. Takođe, biće i odlazaka, moramo i na to da mislimo", rekao je Đukić.

Prema izjavama sportskog direktora Ivice Ilieva, Everton je na izlaznim vratima.

"Videćemo. Znate kako je u srpskom fudbalu. Živi se od prodaje igrača i moramo to imati u vidu. Sigurno da imamo igrače koji nas interesuju i koji mogu da zamene Evertona i Tavambu ako odu", rekao je trener.

Predsednik kluba Milorad Vučelić rekao je igračima na početku da očekuje od njih da se bore na sva tri fronta.

"U Partizanu su zahtevi maksimalni, na sva tri smo fronta, dobro smo pozicionirani, postavljeni smo dobro. Treba ići u ta finala i pobediti. Partizan se uvek bori za trofeje i ništa se tu ne menja", odgovorio je trener.

Šta je teže – odbraniti titulu ili proći dalje u Evropi?

"Sve je teško. Oba zadatka su teška, ali mislim da smo sposobni da uradimo dobro na sva tri fronta i ja se nadam uspehu na sva tri fronta. Svi smo u ovom momentu fokusirani na Evropu, prioritet je da se plasiramo dalje. U prvenstvu ima još mnogo da se igra, tako da je sada Evropa na prvom mestu", rekao je Đukić.

Da li to znači da će i pripreme biti takve – proći u Evropi, a posle u prvenstvu šta bude?

"Ne može u Partizanu 'šta bude'. Znamo da su bitni i liga i kup, ali evropa nam je prioritet jer je prva utakmica na redu. Veoma je bitno za klub ako uspemo da prođemo dalje, jer bi to bio dobar vetar u leđa za sve nas", rekao je Đukić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Salone
Friday, 12.01.2018
14:05

Vec se predao hahaha

avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Friday, 12.01.2018
13:49

Sigurno je samo da nista nije sigurno.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Friday, 12.01.2018
15:54

ne mogu da obećam da ćemo da osvojimo, ali mogu da obećam i da nećemo hahah najbolja izjava svih vremena.

avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Friday, 12.01.2018
17:29
avatar
El Matador PFC-FCB
Friday, 12.01.2018
12:52

Pa normalno da je Evropa prioritet i što duže da potraje (barem do četvrtfinala neki moj minimum). A što se prvenstva tiče, to počinje od plej-ofa (primer: prošla sezona). 15.02 SVI U HUMSKU! GROBARI VIDIMO SE NA STADIONU!

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Friday, 12.01.2018
12:36

Evropa je prioritet zato sto ne mozemo da stignemo zvezdu