Đukić neće da kažnjava, ovo je njegova poruka fudbalerima Partizana!

Autor: Darko Mitrović
subota 21.04.2018.
15:28
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana očekuje reakciju svog tima u sutrašnjoj utakmici protiv Čukaričkog, uz nadu da se katastrofalne greške više neće ponavljati.

FK Partizan
FK Partizan

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana i Čukaričkog ponovo se sastaju, samo četiri dana posle prve polufinalne utakmice Kupa Srbije. U meču 32. kola Superlige Partizan će u nedelju od 19 časova dočekati ''Brđane'' i pokušati da popravi utisak posle ubedljivog poraza u Kupu (2:4).

Dan uoči novog dvoboja, trener Partizana Miroslav Đukić izašao je pred novinare na konferenciji za medije.

''To je utakmica u kojoj se svi dovoljno znamo, znamo jedni drugima i užu i širu familiju, ne postoji iznenađenje. Utakmica visokog intenziteta, kao što je bila i u Kupu, ali moj tim mora da popravi defanzivnu koncentraciju. Ovo ostalo - bilo je dobrih stvari u prošloj utakmici, imali smo mnogo šansi, nismo ih sve iskoristili.

Treba nam pamet, da ne idemo grlom u jagode, da se obezbedimo i da im ne dozvoljavamo kontranapade'',
istakao je Đukić.

Što se tiče kadrovske situacije u ekipi, štoper Bojan Ostojić je praktično čitavo proleće propustio, svi ostali su zdravi, a trener Partizana se malo zbunio oko suspendovanog Sejdube Sume.

''Zdravstveni bilten je dobar, zbog kartona ne znam ko... Suma, dobro, ostalo je sve spremno. Svi su juče bili spremni, nije bilo problema'', istakao je on i dodao:

''Žreb je takav, kakav jeste. Sve ćemo učiniti da dobijemo meč, znamo da će biti teško, ali moramo da povratimo dobre utiske, jer nam je potrebno da nastavimo da pobeđujemo u ligi.

Uvek postoji tuga kada izgubite, ali Partizan mora da se diže, da pobeđuje. Nema mesta za žaljenjem, za jadikovanjem, sami smo krivi zbog grešaka, dozvolili smo protivniku da nas kažnjava. To sada ne smemo da dozvolimo'',
objašnjava Đukić.

Novinare je zanimalo da li je nekog od igrača Đukić kaznio posle katastrofalnih grešaka u prethodnoj utakmici.

''Ja nikoga ne kažnjavam, samo tražim najbolja rešenja za ekipu, kod mene ne postoje kažnjavanja, stavljam one igrače za koje mislim da su u datom trenutku najadekvatniji'', naglasio je Đukić i dodao da očekuje podršku sa tribina, jer je ona preko potrebna ekipi u ovom trenutku.

Pohvalio je rivala, a kada je u pitanju rezultat koji priželjkuje, jeste onaj sa malim brojem primljenih golova, po mogućstvu da Partizanova mreža ostane netaknuta.

''To je jedna agresivna ekipa koja se bazuira na brzim kontrama. Mislim da ćemo se sada mi nametnuti, da ćemo imati posed, a oni će nas čekati iz kontranapada.

Više volim pobedu od 1:0, nego 4:3, volim kad moja ekipa odaje utisak defanzivne čvrstoće, sigurnosti, što nije bio slučaj u prethodnoj utakmici. Zaista jedna čudna utakmica, neverovatne golove smo primili, mislim da je to bio neki pad koncentracije... Mi ni kod jednog gola nismo bili loše pozicionirani, već je to bio neki pad koncentracije koji se dešavao'',
objašnjava Đukić.

Na kraju je naglasio da se pitanje motivacije ne sme postavljati kod njegovih igrača, iako je šampionska trka rešena u korist Zvezde pre nedelju dana. S tim u vezi poslao im je jasnu poruku.

''Partizan uvek mora da ima motiva da pobeđuje, ne može da se opusti. Igrači treba da poprave utisak o sebi, o nama svima, da poprave svoje ugovore, da se prodaju negde, nikad ne znate ko vas gleda. Ceo život sam motivisan, uvek sam težio da dajem maksimum. Ako igrači Partizana nemaju u svojim venama želju za pobedom, onda nisu za Partizan'',
zaključio je Miroslav Đukić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
dragi
Sunday, 22.04.2018
00:12

Nevalja ti Antonov ?

avatar
Ša-la-la-la
Saturday, 21.04.2018
18:22

Napravio si od igrača najobičnije kukavice !!!

avatar
Stalker
Saturday, 21.04.2018
16:46

Izgubljena je titula u prvenstvu, izgubljena je i u kupu. To su činjenice. Sve ostalo je prazna priča. Ove preostale utakmice nikoga ne zanimaju. Realno...

avatar
bagra
Saturday, 21.04.2018
16:16

Jankovic definitivno nije za Partizan

avatar
Stalker
Saturday, 21.04.2018
17:00

Kao ni Suma, Vulićević, levi bek Miletić, Tošić, Mitrović, Ostojić...

avatar
Dača
Saturday, 21.04.2018
18:09

Nije on za nigde. Instagram fudbaleri i pozeri nikome nisu potrebni.