Đukić o važnosti dobrog početka, ali i o Leonardu

Autor: Pavle Knežević
subota 22.07.2017.
21:33
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana bio je vrlo zadovoljan posle odličnog početka sezone. Pričao je i o Brazilcu Leonardu.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Trener Partizana Miroslav Đukić bio je veoma zadovoljanposle pobede od 6:1 nad Mačvom na početku Super lige, ali je rekaoda tim može da igra još bolje.

"Veoma je bitno dobro početi. Počela je liga i odbrana titule. Veoma sam zadovoljan jer je stav ekipe bio odličan i odigrao je odličnu utakmicu. Izgledalo je lako, ali nije bilo ni malo lako. Kada se dobro uđe i kad Partizan odigra angažovano, tvrdo, onda deluje lako, ali odigrali smo protiv dobrog protivnika. Najbitnije je da je tim imao dobar stav. Ovo je bitna utakmica za samopouzdanje i pripremu protiv Olimpijakosa", rekao je Đukić.

Partizan je postigao šest golova, koje je dalo pet različitih strelaca.

"Drago mi je zbog toga. Bitno je što su svi iz napad dali golove, bitno je da imamo mnogo igrača koji daju golove, da ih ne bude samo dvojica, nego da raspodelimo...Može i bolje od ovoga, uvek može bolje. Popravljaćemo stvari koje možemo da popravimo", rekao je Đukić.

Jedna od glavnih tema bio je Brazilac Leonardo, koga nije bilo u protokolu jer se juče nije pojavio na treningu. Njegova budućnost je i dalje neizvesna, iako je Đukić jasan kad su njegove želje u pitanju.

"Leonardo je naš igrač. Mi računamo na njega, samo je potrebno da on računa na nas. Nije bio u sastavu jer nije bio na treningu juče. Da li će biti u sastavu protiv Olimpijakosa? Utorak je daleko. Od mene ne zavisi ništa, od Leonarda zavisi sve. Bitni su njegova želja i htenje", rekao je Đukić.

Za Partizan je danas debitovao novajlija Suma, najskuplje pojačanje crno-belih.

"Odličan igrač. Najbitnije je da uđe u fizičku formu, on fizički nije u top formi. Spremaćemo ga da uđe u najbolju formu. Mislim da nije spreman za više od 20 minuta protiv Olimpijakosa", rekao je Đukić.

Partizan je igračko ime stekao upravo u Mačvi, a novinari su ga pitali da li su mu pomešana osećanja zbog toga.

"Ja sam srećan zbog Partizana. Mačva je dobra ekipa, ali njihova liga počinje od sledećeg kola. Bitno je da vrate ono što ih je krasilo: čvrsta defanziva iz koje grade sve. Dobra su ekipa, prebrodiće oni ovo", rekao je Đukić.

Trener Mačve Dragan Aničić rekao je da je Partizan zasluženo pobedio, ali da njegova ekipa ne sme sebi da dozvoli ovako težak poraz.

"Nismo se predstavili u najboljem svetlu. Iz mnogo naših početničkih grešaka su došli do visokog rezultata u prvom poluvremenu. U drugom smo počeli nešto da igramo, ali da biste se suprotstavili ekipi kakva je Partizan morate da igrate mnogo iznad svojih mogućnosti, a ne ispod. Ovim ne bih da umanjim pobedu Partizana, bili su bolji, ali mi sebi ne smemo da dozvolimo poraz sa ovoliko golova razlike. Ne bih rekao da su igrači imali tremu, ostaje nam da analiziramo zašto se ovo desilo, da ispravimo greške, da se to više ne ponavlja", rekao je Aničić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Zvezdaa
Sunday, 23.07.2017
01:26

Mnogo je tesko pobediti macvu veliki uspeh ste napravili pobedili macvu koji neznaju aut da izvedu

avatar
Direktor Marjanovic
Sunday, 23.07.2017
00:09

Sposoban za 20minuta protiv olimpijakosa?20 minuta!?

avatar
Čerek Republika Srps
Saturday, 22.07.2017
22:56

Ovaj Leonardo je bas kao neka barbika,steta sto Partizan nije u prilici da ga zakuca za tribine 2 godine. Sve je dobio od Partizana,ugovor (kad ga niko nije hteo), paznju, novac (ogroman za nase uslove) i na kraju krajeva,vratili su mu karijeru na pravi put. Partizan mu je omogucio da sad moze da resi egzistenciju sa jednim ugovorom. Dao je i Leonardo mnogo Partizanu,ali Partizan to ceni i postuje za razliku od izblajhane berbike.

avatar
Michael Tadic
Saturday, 22.07.2017
21:56

rezulatat ok, ali ovaj Cirkovic rupa bezdna, Sapcani mu izlomise kicmu , ne moze on protiv Olimpijakosa ,stoperski par Ostojic- Miletic , inace odosmo u pm

avatar
R E V O L T
Saturday, 22.07.2017
21:55

Ako ne bude mogao Leonardo, mozda cak i Pantic na njegovo mesto, a na Panticevo Kosovic. Mihajlovic mi ne uliva previse poverenja za startnih 11...

avatar
R E V O L T
Saturday, 22.07.2017
21:42

Utorak: Kljajic- Vulicevic, Miletic, Ostojic, Radin- Jankovic, Pantic, Everton, Leonardo- Tavamba, Djurdjevic. Jovicic (ovo je vec drugi ili treci put da je on na klupi, to sigurno nije slucajno), Miletic, Kosovic (Marjanovic, a tek mozda Fanta), Djurickovic ili Ilic, Suma, Mihajlovic (Stevanovic), Jovanovic.

avatar
Danilo Vujacic
Saturday, 22.07.2017
22:26

Sabicemo taj Olimpijakos kao konzervu.Dobro ti se pojacao AC. Bice oni na nivou i pre nego sto sam procenio. Za 2-3 godine eto Milana u top 8 u evropi.

avatar
R E V O L T
Saturday, 22.07.2017
23:29

Bilo kakva pobeda bez primljenog gola pa cak mozda i 0:0, to su rezultati koje potpisujem u ovom trenutku, videcemo sta ce biti.

avatar
pjer
Saturday, 22.07.2017
22:30

radin nije prijavljen za evropu