Dobar otpor Spartaka, Zvezda nastavila seriju!

Autor: Darko Mitrović
subota 31.07.2021.
20:51
Izvor: Sportske.net

Nova pobeda aktuelnog šampiona.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su drugu pobedu ove sezone u domaćoj Linglong Superligi. Crveno-beli su u derbiju trećeg kola savladali Spartak ŽK u Subotici sa 3:1, a sva tri gola postignuta su u prvom poluvremenu.

Zvezda je povela već u petom minutu meča, kada su Rodić i Katai kombinovali na levoj strani, potom je Katai odložio loptu za Ivanića koji precizno šutira sa dvadesetak metara i lopta završava u donjem desnom uglu Dujmovićevog gola - 0:1.

Dvadeset minuta kasnije domaći su uzvratili, zahvaljujući autogolu Zvezdinog štopera Radovana Pankova. Srećković je prošao po levoj strani, usledio je njegov centaršut u kazneni prostor, gde Pankov nespretno reaguje i šalje loptu u mrežu mladog golmana Miloša Gordića koji je danas u ulozi ''bonus'' igrača zamenio kapitena Borjana.

Ipak, domaći nisu zadržali nerešen rezultat do kraja poluvremena. U finišu prvog dela igre Kanga je sa leve strane poslao loptu u kazneni prostor, gde je Ben izbegao ofsajd zamku i udarcem glavom savladao Dujmovića - 1:2.

Drugo poluvreme donelo je slabiji tempo igre. U74. minutu Kataiju je ostavljeno mnogo prostora na levoj strani, a to se odmah izrodi u veliku opasnost po gol protrivnika. Ovoga puta Katai se odlučio da loptu pošalje na nekih 18 metara od gola za Filipa Falka koji snažno šutira pod prečku, ali golman Dujmović odličn o reaguje i izbija loptu u korner.

Par minuta kasnije još jedan pokušaj Falka sa dvadesetak metara, ponovo nije pogodio, a na drugoj strani u 80. minutu pokušao je Šimura sa distance, ali ni on nije bio precizan.

U samom finišu meča, Katai je pogodio stativu, odbijenu loptu zahvatio je Nikola Krstović, ali se mladi napadač obrukao u toj situaciji, veoma neprecizno je šutirao i propala je sjajna prilika za ubedljiviju pobedu.

Samo par minuta kasnije, na ulasku u sudijsku nadoknadu, isti akteri na delu, s tim da je akcija završena Krstovićevim golom. Prethodno je Katai probio po desnoj strani, na kraju je petom poslao loptu za Krstovića koji je sada bio mnogo precizni za konačnih 3:1. Konsultovana je i VAR soba, jer se postavljalo pitanje da li je Katai bio u ofsajdu, ali posle par minuta stigla je potvrda da Zvezda vodi sa 3:1.

Golove možete da vidite OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke