Dobrodošao nazad u Super ligu! Lalat odmah briljirao izjavom: "Dovešću ja njega u red!"

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 11.09.2022.
12:50
Izvor: Sportske.net

Nedostajao je u Nišu, ali i u Super ligi Srbije.

Sportske.net/Mladen Heleta
Sportske.net/Mladen Heleta

Povezane vesti

Prva konferencija za novinare Nenada Lalatovića pred utakmicu, Nišlije gostuju Voždovcu, a srpski stručnjak smatra da može da se izvuče pozitivan rezultat. 

"Došao sam u Radnički, klub u kom sa proveo prelepih godinu dana i velika mi je želja da startujemo pozitivnim rezultatom, a to je da se vratimo kući bez poraza", rekao je on.

Analizirao je Voždovac, kaže da su veoma dobri iz drugog plana i da preti dosta opasnosti.  

"Radi se o kvalitetnom timu, koji zna šta hoće i prijatno su me iznenadili. Njihovi igrači koji igraju pozadi znaju da naprave veliki problem, dobro se brane. Spremni smo, dobro smo trenirali ovih pet dana. Moram da pohvalim tim, prijatno sam iznenađen kvalitetom. Pokušavamo da dovedemo zadnjeg veznog, igrača koji može da čuva leđa brzim igračima. Imam brz tim, koji želi da se uključi u gornji deo tabele. Jako je bitno da uđemo motivisani, skoncetrisani, svi će dobiti zahteve. Ako protiv Voždovca uđete bez koncentracije, ako jedan igrač ne bude ispunio ono što tražim, izgubićemo utakmicu", rekao je Lalatović. 

Kako će koncipirati ekipu?

"Ja volim da kod mene krilo igra krilo, da od zadnjeg veznog pravim "desetku", to neću. Kod mene nema toga, igrači igraju na svojim pozicijama. Tu mogu da daju maksimum. Neću eksperimentisati puno, jako su nam bitne ove dve utakmice. Nemam mnogo vremena, do pauze će ove dve utakmice biti takmičarske, bitno je vratiti se sa što više bodova pred pauzu", rekao je Lalatović. 

Pojačanja? Stigao je štoper Đorđević, tu je i golman Rosić od poslednjih pojačanja, traži se zadnji vezni i Lalatović je donekle i kritikovao što se nije pronašlo rešenje. 

"Đorđević je levi štoper, dovešćemo jednog zadnjeg veznog, trebalo je to ranije da se uradi. Tražimo, gledamo... Đole je došao kao neko ko je trenirao u Radničkom, treba da se fizički pripremi. Rosić je veoma kvalitetan golman, siguran sam da će iskoristiti šansu", rekao je Lalatović. 

Ko će istrčati na veštački teren na krovu?

"Ne bih pričao o imenima, ne bih da im dam na tacni tim, a posle konferencije ću vam reći tim. Mogu da kažem da ćemo igrati sa četvoricom pozadi", rekao je Lalatović. 

Za kraj je analizirao dvojicu fudbalera, Savu Petrova i Papunašvilija. 

"Petrov je sjajan igrač, cenio sam ga i bio je moja želja da ga dovedem u Kragujevac. Traži prostor, zna da da gol. Neki igrači nisu fizički pripremljeni, a što se tiče Petrova, mislim da će pomoći", rekao je on. 

"Ja kad sam došao, nisam bio zadovoljan Papunašvilijem. Kad sam video njegov CV, znao sam da je dobar igrač. Pozvao sam ga u kancelariju, rekao mu da sam ja novi trener, neko ko traži od njega da daje maksimum na svakom treningu. On ima ime i prezime, a Radnički je jedan veliki klub. Nisam trener koji će tolerisati veliku kilažu, moraš da radiš 120% da bi skinuo kilažu. Imaš evidentan kvalitet i moram da ga pohvalim da se poboljšao na treningu 50%. Dovešću ga u red, biće pravo pojačanje posle reprezentativne pauze", rekao je Lalatović. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke