Dogovorite se - Gde Brazil igra sa Srbijom, u Humskoj ili na Marakani?

Autor: Nemanja Janošev
petak 04.06.2021.
16:10
Izvor: Sportske.net

Jedni tvrde jedno, drugi drugo...

Marko Djokovic/Starsportphoto©
Marko Djokovic/Starsportphoto©

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Brazila koja će učestvovati na predstojećim Olimpijskim igrama u poseti je Srbiji gde će se pripremati za to takmičenje.

Nakon što su posetili stadion "Karađorđe" u Novom Sadu, odradivši i trening, delegacija Brazila krenula je put Beograda. Domaćin im je potom bio Partizan, koji je naveo kako su predstavnici "karioka" oduševljeni stadionom u Humskoj i da će obe kontrolne utakmice odigrati upravo tu. Za 5. jun je zakazan duel sa Zelenortskim ostrvima, a potom tri dana kasnije nadmetaće se sa Srbijom. 

"Primarni cilj posete bio je da se Južnoamerikanci upoznaju sa uslovima na stadionu u Humskoj budući da će baš u našem hramu fudbala u subotu, 5. juna odigrati prijateljsku utakmicu protiv selekcije Zelenortskih Ostrva, a sve u sklopu priprema za odlazak na Olimpijske igre. Zadovoljni onim što su videli i mogućnostima koje pruža stadiona Partizana iz brazilske delegacije su odlučili da i drugi kontrolni meč odigraju na istom mestu. A taj susret je onaj protiv selekcije Srbije koju sa klupe predvodi Zvonko Živković. Taj duel je na programu 8. juna i planirano je da bude odigran u sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi, ali će na insistiranje delegacije Brazila i on biti odigran na stadionu u Humskoj", stoji na sajtu Partizana.

Međutim, nakon današnje posete stadionu "Rajko Mitić", iz Crvene zvezde tvrde kako će duel sa Srbijom, Brazilci odigrati na "Marakani"... 

"Danas smo na našem stadionu imali posebne goste - delegaciju olimpijske reprezentacije Brazila. Ekspediciju, predvođenu čuvenim Klaudijom Brankom, ugostio je predsednik Svetozar Mijailović i upoznao ih sa našim stadionom. Upravo tu će mlada reprezentacija Srbije ugostiti ekipu Brazila i tako gostima ispuniti želju da se utakmica odigra na, kako sami kažu, još jednoj čuvenoj Marakani", stoji u objavi Crvene zvezde.

Hoće li se voditi onim narodskim izrazom: "Ko prvi devojci?"

S druge strane, Fudbalski savez Srbije ističe da će se igrati na stadionu "Rajko Mitić", o čemu su mediji obavešteni.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke