Dok su "orlovi" shvatili ko šta igra Austrija napravila razliku, posle smo pokazali da umemo!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 04.06.2024.
22:39
Izvor: Sportske.net

Poraz, nadamo se i velika lekcija iz Beča.

EPA-EFE/MAX SLOVENCIK
EPA-EFE/MAX SLOVENCIK

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je od Austrije u Beču sa 2:1 u pripremnoj utakmici pred predstojeće Evropsko prvenstvo.

Selektor Dragan Stojković želeo da isproba novi sistem igre i dodelio igračima neke drugačije zadatke od standardnih, što nas je na početku koštalo dva primljena pogotka, ali kada su se "orlovi" privikli na novitete nismo delovali tako loše, naprotiv. Na kraju ostaje žal što nismo izbegli poraz.

Početak utakmice na „Ernst Hapelu“ ličio je na horor za reprezentaciju Srbije.

Selektor Dragan Stojković opredelio se za igru sa četvoricom igrača u zadnjoj liniji u trenucima kada je naša selekcija imala loptu, pa su po vokaciji štoperi Spajić i Pavlović igrali po bokovima, što nam nikako nije dalo rezultat.

U fazi odbrane njih dvojica su sa Veljkovićem činili štopersku trojku krozu koju je domaćim tim naažlost lako prolazio.

Povela je Austrija u 10. minutu kada je Kristof Baumgartner pasom u prostor pronašao Patrika Vimera koji je pobegao našoj odbrani i poslao loptu iza golmana Vanje Milinkovića-Savića.


Samo tri minuta kasnije ponovo je „pocepana“ naša defanzivna linija. Vlahović je izgubio duel sa Dansom, a domaćin u samo dva pasa izbacio kompletnu odbranu naše selekcije. Florijan Grilič je bio asistent, a egzekutor Kristof Baumgartner.


Tek posle 15 minuta „pakla“ došli smo do daha i imali prvu priliku na meču preko kapitena Tadića koji je bio neprecizan iz izgledne pozicije.

Od tog trenutka bili smo ravnopravan rival, a uspeli smo i da prepolovimo zaostatak. Igrao se 34. minut kada je Tadič uputio odličan centaršut sa leve strane, Spajić glavom pogodio stativu, a na loptu natrčao Strahinja Pavlović i smestio je u mrežu.


Finiš prvog dela obeležio je težak sudar Nemanje Maksimovića i Florijana Griliča zbog kojeg su obojica morali van terena. Za nas je u igru ušao Ivan Ilić, dok je Konard Lajmer bio izbor selektora Austrija Ralfa Ragnika.

Na startu drugog poluvremena Aleksandar Mitrović i Nikola Milenković zamnili su Dušana Tadića i Uroša Spajiča, a najbolji golgeter u istoriji naše reprezentacije preuzeo kapitensku traku.

Mogla je Srbija do izjednačenja u 54. minutu. Imali smo čak tri uzastopna kornera i šansu posle udarca glavom Sergeja Milinkovića-Savića, ali je lopta otišla preko prečke.

Napravio je Stojković još dve izmene u 64. minutu i na teren poslao Veljka Birmančevića i Lazara Samardžiča koji su trebali da unesu novu energiju u našu igru. Mogao je Birmančević da izbori penal odmah nakon što je kročio u igru. Oboren je naš ofanzivac u kaznenom prostoru, ali se sudija Nobre nije oglasio.

Bila je Srbija dinamičnija posle izmena i često bila na polovini rivala, ali prilike za izjednačenje nije bilo, pa je selektor posegnu za novim izmenama i to izjednačenja pokušao da dođe uvođenjem Luke Jovića i Saše Lukića 15 minuta pre kraja susreta.

Bila je Austrija blizu gola kojim bi rešila utakmicu, ali je Vanja Milinković-Savić u poslednjem trenutku sklonio loptu Vajmanu.

Srbija je do kraja pokušavala da dođe do remija, ali nažalost nije uspela. Ipak, utisak je sasvim korektan.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke