"Doktor Džekil i Mister Hajd" Srbija slavila na Kipru, rekorder Dušan Tadić!

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 25.03.2024.
19:52
Izvor: Sportske.net

Dva potpuno različita lica "Orlova" tokom utakmice u Larnaki.

FSS
FSS

Povezane vesti

Fudbaleri reprezentacije Srbije savladali su Kipar u Larnaki rezultatom 1:0 u drugom prijateljskom susretu u martovskom reprezentativnom terminu.

Selektor Dragan Stojković odlučio se da promeni čak devetoricu fudbalera u odnosu na ekipu iz Moskve, ali i da se vrati na sistem sa trojicom odbrambenih igrača što je funkcionisalo dobro u prvom poluvremenu. 

Drugo će definitivno poslužiti kao nova opomena.

"Orlovi" su od samog početka meča preuzeli terensku inicijativu koja je kao posledicu donela i vodeći pogodak u sedmom minutu.

Samardžić je veoma lukavo uputio odličan centaršut iz slobodnog udarca, a na loptu je natrčao Sergej Milinković Savić koji je reagovao na pravi način i zatresao mrežu Mola.

Mogla je Srbija i do veće prednosti samo četiri minuta kasnije, posle udarca Samardžića lopta je u kaznenom prostoru Kiprana pogodila jednog od odbrambenih igrača domaće ekipe, pa je sudija Di Belo pokazao na belu tačku.

Odgovornost da izvede jedanaesterac preuzeo je Mitrović koji je loše šutirao sa 11 metara, pa je golman Kipra odbranio njegov udarac.

Srbija je imala još nekoliko zanimljivih akcija koje nisu bile okončane udarcem, sve dok Mitrović nije pokušao glavom posle centaršuta Kostića iz kornera. 

Jedini pokušaj Kiprana vredan pomena bio je onaj Pitasa u finišu poluvremena, ali je udarac završio daleko od gola Rajkovića.

Na poluvremenu se dogodio trenutak za istoriju pošto je kapiten reprezentacije Srbije Dušan Tadić ušao u igru i upisavši 106. nastup za "Orlove" postao rekorder po broju nastupa za naš nacionalni tim. Zaigrao je i Luka Jović.

Gde su stali Kiprani, tu su nastavili u drugom poluvremenu, pa je tako domaćin imao sjajnu priliku preko Pitasa koji je pogodio stativu posle sjajne timske akcije.

Odmah zatim, iz kornera je umalo zapretio Korea, međutim loptu je uspeo da izbaci Milenković, a Kipar je i nakon toga delovao dosta bolje što je stvaralo konfuziju i nervozu u redovima "Orlova". 

Imala je Srbija lepu akciju koju je započeo Živković, ali je ispred Tadića u poslednjem trenutku reagovao Gogić uklizavanjem.

Stojković je zamenio Mitrovića i Kostića koje su zamenili Gaćinović i Zdjelar, a priliku da debituje za Srbiju dobio je fudbaler Partizana Samed Baždar koji je zamenio Sergeja Milinkovića Savića.

Koliko je Kipar preuzeo inicijativu govori u drugom poluvremenu govori i podatak da je samo tokom drugih 45 minuta upisao čak 11 udaraca ka golu Srbije.

Ipak, imao je tim Dragana Stojkovića odličnu priliku da "zatvori" meč posle lepog dodavanja Tadića, ali je Jović šutirao pored gola. Tadić je kasnije proigrao i Gaćinovića koji je lepo prošao nekoliko čuvara, no nije uspeo da savlada Mola.

Srbija je mogla biti i kažnjena zbog ovih promašaja jer je posle kontre Kipra pravi ziceer imao Kakulis, a jedino je sjajna reakcija Rajkovića spasila "Orlove"

Na kraju, piše se trijumf, ali drugo poluvreme mora biti za ozbiljnu analizu...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke