Dolaskom Piksija napustio FSS, sada poručuje: "Patriota na čelu saveza, Bog nije dao protiv Škota!"

Autor: Ivan Cvetković
petak 30.04.2021.
16:18
Izvor: Sportske.net, Telegraf

Nekadašnji visoki funkcioner Fudbalskog saveza Srbije prvi put progovorio o aktuelnim zbivanjima u srpskoj kući fudbala.

fkcukaricki.rs
fkcukaricki.rs

Povezane vesti

Dolaskom Dragana Stojkovića Piksija na mesto selektora nacionalnog tima Srbije, promenila se i struktura unutar Fudbalskog saveza Srbije.

Tako je FSS napustio i doskorašnji sportski direktor saveza Vladimir Matijašević koji je u razgovoru za Telegraf istakao da se nada da će na čelo FSS doći "patriota".

"Nadam se da će doći i normalan predsednik Saveza. Čitam u medijima da se spremaju izbori. U ovoj situaciji sada, ne znam da li će Pantelić ostati ili ne. Nisam ni pričao s njim na tu temu. Ali vidim da ima nekih kandidata. I tu treba da dođe čovek koji će da se bavi našom ligom. Da dođu ljudi na stručna mesta i da napravimo što jaču ligu. Jer, predsednik Saveza je gospodsko mesto. To sam video sad, u ovih proteklih godinu i po dana. Svakome da poželiš to mesto. Što se mene lično tiče, ja nemam kandidata.

Vidite, budući predsednik Saveza ne treba da se bavi ni "A" ni mlađim selekcijama, nego da dovede ljude na mesta i da vidi ko šta radi. Ne vidim logiku da se predsednik bavi s tim koji će igrač da igra. To nije normalno. Ne kažem da je bilo, ali uopšteno pričamo. On treba da obezbedi sponzore, da bude gospodin, da putuje, UEFA, FIFA... Da li je igrao fudbal, to je nebitno. Samo treba naći ličnost koji je patriota, koji će da uradi sve za srpski fudbal. Mi ako hoćemo da dovedemo čoveka da sedi onako, onda ne treba ni da ga dovodimo. Šta će nam? Mora onaj čovek koji će da ima svoje 'ja'", smatra Matijašević.

On se osvrnuo i na baraž meč protiv Škotske kada su "orlovi" ispali posle izvođenja penala.

"Nama Bog nije dao protiv Škotske da odemo na EP. Shvatite, kako je bilo, nije nam se dalo. Neću da ulazim u detalje. Ja nikad nikog ne krivim, uvek polazim od sebe da sam kriv. Nema pravdanja. Ali, da vam najbolji igrač promaši penal, da Luka Jović, koji je bio odstranjem iz tima, da gol u 90. minutu... Sve se to nekako namesti. Mislite da ćemo proći, ali ne može. Kazni te Bog, surovo te kazni. Ali ima razloga za to. Svi smo mi pomalo neki razlog. Ne ulazim u to ko je najviše. Možda su to igrači, možda ja ili predsednik i trener", kazao je Matijašević koji se vratio u Čukarički kao direktor.

Matijašević je otkrio i planove "brđana" za naredni period, više o tome pročitajte OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke