Dominacija "orlova" kroz brojke - Srbija ima najbolje u Ligi nacija!

Autor: Ivan Cvetković
sreda 28.09.2022.
09:00
Izvor: Sportske.net

Ko se sve istakao u našem timu?

EPA-EFE/Fredrik Varfjell
EPA-EFE/Fredrik Varfjell

Povezane vesti

Srbija je ciklus takmičenja u Ligi nacija okončala na najbolji mogući način - pobedom nad Norveškom u Oslu i plasmanom u Ligu A gde će se takmičiti sa najboljim evropskim ekipama.

U domaćoj javnosti vlada velika euforija pred početak Mundijala što će biti za nešto manje od dva meseca, no ne bez razloga čak i ako pogledamo čisto statističke parametre.

Prema proceni portala "Whoscored", drugi najbolje ocenjeni igrač u sve četiri divizije Lige nacija je Aleksandar Mitrović (7.98) koji je ujedno i najbolji strelac čitavog turnira.

Ispred Mitrovića je samo Manor Solomon koji je odigrao tri utakmice i ima ocenu 8.04.

Napadač Fulama postigao je šest golova koliko i Erling Haland, ali je zbog manje minutaže od Norvežanina osamljen na prvom mestu.

To nije sve, Srbija ima i najboljeg asistenta u evropskom reprezentativnom fudbalu ove godine, pogađate u pitanju je kapiten Srbije Dušan Tadić sa četiri asistencije.

"Whoscored" je video Strahinju Pavlovića na poziciji trećeg najboljeg igrača u čitavoj diviziji B, a pored Dušana Tadića po tom statističkom parametru istakao se i Andrija Živković koji polako i sigurno dobija sve značajniju ulogu u sistemu Dragana Stojkovića Piksija.

Videćemo šta nas čeka u Kataru...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke