Đorđević najavio barem dve promene: "Hoćemo da pobedimo Panevežis"

Autor: Milovan Longinov
sreda 28.07.2021.
14:05
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

Trener "stare dame" oprezan, ali i optimističan.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Trener Vojvodine Slavoljub Đorđević optimista je pred revanš meč drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencije u kom će „stara dama“ ugostiti Panevežis.

U prvom meču, Vojvodina je kao gost slavila rezultatom 1:0, golom Nemanje Čovića, a trener Đorđević poziva na oprez, ali i najavljuje igru na pobedu pred domaćim navijačima.

Uoči ove utakmice, „stara dama“ pokrenula je i jednu humanu akciju. U saradnji sa Crvenim krstom Srbije i Crvenim krstom Vojvodine na platou Vujadina Boškova (između Spensa i severne tribine „Karađorđa) klub je organizovao akciju dobrovoljnog davanja krvi.

Svi koji se danas u periodu od 13 do 18 časova odluče za ovo humano delo dobiće po dve ulaznice za zapad za revanš meč drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencije između „stare dame“ i Panevežisa.

Na početku današnje konferencije, trener Đorđević je podržao ovu akciju i pozvao građane da dođu i da daju krv i da na taj način pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija.

"Pre nego što kažem bilo šta o utakmici, želim da podržim ovu humanu akciju i pozivam da što veći broj ljudi dođe da podrži ovu ideju. Iza nas su teška vremena i dalje je teška situacija i nekome ta krv spašava život", počeo je Đorđević, a potom se osvrnuo na samu utakmicu.

"Protivnik možda na papiru nije atraktivan, ne dolazi iz neke velike fudbalske zemlje, ali je jako nezgodan rival. Imaju veliki broj stranaca, tehnički su jako dobri i napravili su nam dosta problema. Dolaze sa golom minusa i siguran sam da će biti još ofanzivniji i agresivniji. Mi imamo povoljan rezultat, znamo da će biti teško i neizvesno, ali svesni smo da javnost očekuje prolazak. Ono što ja mogu da kažem u ime mojih momaka, mog stručnog štaba i mene, učinićemo sve da prođemo dalje", rekao je Đorđević, a prenosi sajt kluba.

On je potvrdio da će biti promena u sastavu i najavio sigurne dve izmene u odnosu na prethodni meč sa Partizanom.

"Imam jednu dilemu u veznom redu i u napadu će biti nekih promena. Nije to neka velika razlika, okolnosti su takve, moramo da vidimo koga možemo da maksimalno opteretimo, a koga možemo da odmorimo. Očekujemo barem dve promene u timu. Mića Vukadinović je juče počeo da trenira sa nama, Nešković se polako vraća, a dobra vest je i da Marku Bjekoviću ipak nije pukao ligament skočnog zgloba, već je samo naprsnuo, tako da će verovatno raditi sedam dana van ekipe i da za dve nedelje bude sa nama. Đorđević neće biti sa nama do oktobra", otkrio je Đorđević.

Trener Voše smatra da još uvek ništa nije gotovo, da će njegova ekipa imati isti pristup, bez obzira na rezultat iz prvog meča.

"Kao što sam rekao i pre prve utakmice, rezultat pred revanš ništa ne menja u našem pristupu. Sve se rešava u drugoj, a kada imate jedan gol minusa, onda morate da igrate ofanzivnije i agresivnije. Mi imamo dobar rezultat, igramo kod kuće, imaćemo podršku navijača i siguran sam da ćemo pokušati da igramo još ofanzivnije i agresivnije i da na taj način ostvarimo još bolji rezultat u revanšu. Pita se naravno i protivnik, ali ja sam zaista optimista", naglasio je Đorđević.

On se osvrnuo i na promenu pravila UEFA o ukidanju gola u gostima koje će doneti mnogo veći broj produžetaka i samim tim veće su šanse da odlučuju kasnije i penali.

"Pravilo gola u gostima koliko je bilo dobro, toliko je bilo i loše. Zato treba da budemo pažljivi i koncentrisani kao da je 0:0 i kao da je prva utakmica. Ekipa treba da ima dozu opreza, ali još više treba da ima samopouzdanja i da pred našim navijačima idu na pobedu", zaključio je Đorđević.

Utakmica Vojvodina – Panevežis na programu je u četvrtak u 20 sati.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke