Đorđević protiv "svojih", Voša sa optimizmom dolazi na megdan Zvezdi!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 15.07.2021.
14:21
Izvor: Sportske.net

Vošini fudbaleri jedva čekaju da izađu na teren.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Trener fudbalera Vojvodine Slavoljub Đorđević rekao je danas da je optimista pred start nove sezone i pred gostovanje Crvenoj zvezdi i dodao da od svoje ekipe očekuje čvrstu, disciplinovanu i borbenu igru.

"Optimizam gradimo na tome što smo mogli da vidimo u pripremnom periodu. Momci od prvog dana treniraju jako dobro, pozitivni su, vlada dobra atmosfera. Tim je renoviran, potrebno je malo i strpljenja...", rekao je Đorđević, prenosi klub.

"Osim utakmice protiv Maribora, u kojoj sam morao da promešam sastav, bili smo maksimalno disciplinovani i zato ne vidim razlog da i u prvom kolu protiv Crvene zvezde ne odigramo najbolje što umemo", dodao je on.

Fudbaleri Vojvodine sutra počinju novu sezonu u Super ligi Srbije gostovanjem Crvenoj zvezdi.

"Imamo privilegiju da igramo u prvom kolu na Marakani gde će biti dosta publike, koja se vraća na stadion. Očekujem da momci izađu hrabro kao što smo igrali i do sada", rekao je Đorđević.

On je istakao da je ceo pripremni period Vojvodine bio baziran na jakim utakmicama jer njegovu ekipu i u prvenstvu čeka težak raspored.

"Samo na takvim utakmicama može da se vidi kvalitet ekipe. Mogli smo da zakažemo i laganije utakmice, gde neke mane mogu i da se sakriju, ali naše pripremne utakmice su bile prave takmičarske, pa su takvi bili i rezultati 0:0, 1:0, 2:0", rekao je Đorđević.

On je naveo da je njegova ekipa u meču protiv Makabija morala da igra disciplinovano, tvrdo i na kontranapade i istakao da je ta utakmica model kako novosadski tim treba da igra u "tim jačim utakmicama".

"Ne znam da li ćemo uspeti da ga sprovedemo u Beogradu, ali garantujem da ćemo se potruditi", dodao je Đorđević.

Trener Vojvodine je istakao da su ambicije za novu sezonu u skladu sa veličinom kluba.

"Vojvodina je veliki klub i njeni ciljevi su uvek najveći. Borićemo se da osvojimo i prvenstvo i Kup, ali ne znam da li ćemo uspeti u tome. Znam da ćemo raditi i da ćemo se boriti. po karakteru sam uvek optimista i to hoću da prenesem i na igrače", rekao je Đorđević.

"Zvezda ima možda i najjači tim u poslednjih 10 godina, imaće i publiku na svojoj strani i biće jako teško, čak je i tradicija na njihovoj strani. Ne bih da pričam o drugom kolu, ali mogu samo da kažem da ćemo u svakom meču ići na pobedu", istakao je on.

Đorđević je rekao i da je zadovoljan novim igračima koji  su stigli ovog leta i da veruje da će do kraja prelaznog roka klub dodatno pojačati konkurenciju na nekim pozicijama.

"Politika kluba je sada malo drugačija i želimo da dovodimo samo prava pojačanja, a ne da nagomilavamo igrače. Imamo još neke ideje, potrebna su nam još dva - tri igrača. Direktor kluba radi na tome i ja sam ubedjen da ćemo i u narednom periodu i to rešiti", rekao je Đorđević.

Što se tiče igračkog kadra i sastava za meč u Beogradu, još nije doneta konačna odluka, jer ima lakše povređenih igrača.

"Imali smo opet malih pehova, pa ćemo konačnu odluku o sastavu doneti danas posle treninga. Kovačević je osetio bol u mišiću, ali dobro se oseća. Topić se takodje požalio na zadnju ložu, tako da ćemo morati da sačekamo i da vidimo danas kakva je situacija", zaključio je Đorđević.

Utakmica Crvena zvezda - Vojvodina igra se sutra od 20.00 na stadionu "Rajko Mitić".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke