Đorđević pun respekta za Duljaja i Partizan: "Oni su bolji na gostovanjima iz dobro poznate situacije"

Autor: Nemanja Janošev
subota 09.12.2023.
22:30
Izvor: Sportske.net

Trener Radničkog najavio duel koji je na programu u ponedeljak.

FK Radnik Surdulica
FK Radnik Surdulica

Povezane vesti

Trener fudbalera niškog Radničkog Slavoljub Đorđević izjavio je pred meč sa Partizanom da njegov tim mora da odigra perfektnu utakmicu kako bi se ostvario pozitivan rezultat.

Dve ekipe sastaju se u ponedeljak od 16.00 sati na stadionu "Čair", a Slavoljub Đorđević je vrlo pohvalno govorio o predstojećem rivalu.

"Još jedna teška utakmica u nizu je pred nama, protiv lidera i tima koji je od poslednjih 14 utakmica u prvenstvu dobio 13. Moj kolega i veliki prijatelj Igor Duljaj ove sezone radi fenomenalan posao. Način na koji su dobili većinu utakmica je za svaki respekt. To pokazuje karakter njihove ekipe. Još jednom, sve pohvale", istakao je Đorđević u najavi duela.

Zatim se okrenuo sopstvenom timu.

“Posle TSC-a se podiglo samopouzdanje igračima, jer smo neke stvari promenili nakon poraza od Čukaričkog. Momci su pohvatali defanzivne i ofanzivne zahteve. Fali nam samo jedan dobar rezultat. Utakmicu u Kupu ne bih analizirao, okolnosti su bile takve da smo morali da igramo sa kombinovanim timom, jer nam je akcenat na prvenstvu. Mislim da su se igrači odmorili i spremili, ali moramo da odigramo perfektnu utakmicu u oba smera da bismo protiv ekipe kao što je Partizan napravili pozitivan rezultat".

Strateg Radničkog apostrofirao je da Partizan mnogo bolje igra na gostujućim terenima jer nemaju preveliku podršku u Humskoj.

"Po meni, oni bolje i igraju u gostima, gde, zbog poznate situacije, imaju veću podršku svojih navijača. Uz dužno poštovanje Grafičara, ipak su oni prvoligaši i za Partizan bi ta kup utakmica mogla da bude jači trening pred gostovanje u Nišu. Ono što vidim, niko im nema kartone, sem Severine i Markovića svi su spremni i sigurno dolaze ovde sa velikim samopouzdanjem. Ako mi ponovimo igru kao protiv TSC-a, sigurno je da možemo do pozitivnog rezultata. To nam je neki parametar kako treba da igramo, ja tražim od igrača da to ponove. Ne može ništa preko noći, ja sam samo tri nedelje ovde, jako je teško podizati ekipu uz ovakav raspored. Za rivale imamo ekipe koje svaku grešku kažnjavaju, mi smo, eto, od TSC-a iz najminimalnije greške primili gol".

Kadrovska situacija u Radničkom?

"Rosić je bio prehlađen četiri dana, zato nije ni branio protiv Zvezde. Ivelja i Frej su dobili nezgodne povrede palca, Vlajkovića bole leđa. Haraju virusi, nadam se da ćemo ostati zdravi i na broju do ponedeljka", rekao je.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke