Đorđevićeva dilema - RIzik se nije isplatio, reakcija jeste

Autor: Nemanja Janošev
petak 23.07.2021.
19:39
Izvor: Sportske.net

Izmene urodile plodom u Litvaniji.

FK Vojvodina
FK Vojvodina

Povezane vesti

Fudbaleri Vojvodine će u revanš meč u Novom Sadu ući s prednošću od 1:0 nad litavanskim Panevežisom.

Bod protiv Crvene zvezde na gostovanju u prvoj rundi novog šampionata defnitivino je podigao samopouzdanje novosadskoj ekipi. Novi trener, promenjen igrački kadar, ali i koncepcija rada gde će mlađi igrači dobijati mnogo više prostora. Sve to, ipak nije uticalo da Vojvodina u pozitivnom tonu započne sezonu u kojoj su, kako kažu, ambicije najviše moguće, ali igraju bez pritiska.

Ušao je Slavoljub Đorđević u meč u Panevežisu sa očekivanom poslednjom linijom u kojoj nije bilo Marka Bjekovića zbog povrede, te ga je menjao Luka Cucin, dok su ostatak činili Stevanović, Kovačević i Devetak.

Ono što je bilo interesantno u postavci Đorđevića, jeste da se, baš kao i u Beogradu, opredelio za mladog Vladana Novevskog. Da ovaj momak ima kvalitet, nije sporno, ali Đorđević je gurnuo u vatru novog produkta akademije Sportskog centra "Vujadin Boškov" i nije se proslavio. Novevski i te kako obećava, ali Đorđević je mogao da posegne za iskusnijim igračima, ne po godinama, barem po stažu u prvom timu, što je i uvideo u drugom delu igre kada je odmah na startu uveo Nebojšu Bastajića upravo umesto Novevskog.

Imao je jednu kobnu grešku Novevski kada je pokušao driblingom kod svog šesnaesterca da iznese loptu. Napravio je prekršaj posle kojeg je Elijas pogodio stativu. No, na greškama se uči i bez obzira na sitne niti neiskustva koje je normalno, trebalo bi obratiti pažnju na novog bisera Vojvodine u ovoj sezoni. Voša je želala da dugim loptama pokuša da traži Mrkaića u napadu, te da on otvara prostor ostalim saigračima, ali to nije rezultiralo velikim brojem opasnih situacija pred golom rivala. Ulaskom Zukića umesto Mrkaića – jeste. Dobila se prekopotrebna kreativnost, kao i brzina i upravo je Zukić maestralnim pasom pronašao Nemanju Čovića čija završnica je bila za čistu desetku i to je gol koji je Novosađanima obezbedio nešto mirniji revanš

Svestan je Đorđević kocke koju ima u ovoj sezoni. Nametnuto mu je da mlade igrače gura u vatru i to je ideja sa kojom on želi da igra i u Evropi. Potrebno je to podržati, ali s druge strane, neophodno iskustvo izostaje, a sam tim ga poseduje i to je takođe neophodno koristiti u pravim trenucima.

Ono na šta Vojvodina mora da obrati pažnju u revanšu jeste postavljanje blokova. Neretko se dešavalo da igrači Panevežisa imaju slobodan prostor i testiraju Simića, a srećom po crveno-bele, nisu bili dovoljno precizni, dok je golman Voše bio na visini zadatka u svakom trenutku. Ostalo je bilo manje-više dobro, a videli smo i da Panevežis nije bauk, iako imaju mnoštvo internacionalaca. Vojvodina je favorit u revanšu i pred svojim navijačima bi trebalo to i da pokažu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke