Došao je kraj iluzijama, Partizanov bolni povratak u realnost

Autor: Darko Mitrović
subota 25.11.2023.
20:23
Izvor: Sportske.net

Ako ste se pitali zašto Partizan ove jeseni ne igra na evropskoj sceni.

2023 Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©
2023 Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Trinaest uzastopnih pobeda u Superligi Srbije, uz još jednu u nacionalnom kupu, neočekivani kiksevi Crvene zvezde i šest bodova prednosti koje je do večeras imao Partizan, dali su navijačima crno-belih nadu da bi klub iz Humske ove sezone, kada se to možda najmanje očekivalo, da prekine Zvezdinu dominaciju na domaćoj sceni.

Ta Partizanova serija je ostvarena i uz dosta sreće u pojedinim utamicama, kada su crno-beli pravili velike preokrete (protiv IMT-a ili Radnika) ili do pobede dolazili u poslednjim sekundama meča, kao što je to bio slučaj u prethodnom kolu protiv Čukaričkog u Humskoj.

Zato i ne čude sumnje da Partizan u takvom ritmu neće izdržati do kraja sezone, a takvu sumnju je pre nekoliko dana izneo i generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić.

Te sumnje su od večeras mnogo veće, jer je Partizan na bolan način prekinuo tu svoju pobednonosnu seriju.

U derbiju 16. kola Superlige Srbije, crno-beli su pred svojim navijačima u Humskoj doživeli pravi debakl protiv TSC-a - 0:4 na kraju, a mogla je i još koja lopta da završi u Jovamovićevoj mreži tokom drugog poluvremena.

Od početka tekuće godine, Partizanu je ovo već treći debakl - Počelo je sa 0:4 u Humskoj protiv Mladosti GAT u prolećnom delu prošle sezone, nastavljeno je letos blamažom u Danskoj protiv Nordsjelanda (5:0), a večerašnji težak poraz je treći u tom ovogodišnjem nizu.

Dobra vest u svemu ovome za navijače Partizana je da je njihovom timu ovo tek prvi prvenstveni poraz u tekućoj sezoni i da su crno-beli i dalje lideri na superligaškoj tabeli, ali sada sa tri boda više od Crvene zvezde koja je ranije večeras savladala Vojvodinu u Novom Sadu sa 2:1.

Večeras su kola za Partizan krenula nizbrdo već u trećem minutu kada je vezista TSC-a Aleksandar Ćirković direktno iz kornera sa leve strane, malo i uz pomoć jakog vetra, savladao golmana Partizana Aleksandra Jovanovića - 0:1. Gol kakav je 1987. godine postigao i Dragan Stojković Piksi u dresu Crvene zvezde na istom stadionu protiv Partizana.

Samo osam minuta kasnije, novi korner za TSC i još jedan gol. Ponovo je Ćirković izveo udarac iz ugla, a loptu je u Partizanovu mrežu skrenuo Stojić za 0:2.

Tek što je prošlo pola sata igre, a na semaforu je već pisalo 0:3. Bio je to peti korner za TSC na ovoj utakmici i treći gol, a ovoga puta centaršut Ćirkovića je realizovao nekadašnji vezista Partizana Milan Radin.

Pokušavao je trener Partizana Igor Duljaj izmenama da nešto promeni u poluvremenu, ušli su Menig i Stojković umesto Kanutea i Filipovića, ali ništa to nije promenilo u odnosu snaga na terenu.

Posle samo pet minuta igre u drugom poluvremenu, TSC je postigao i prvi gol iz igre. Brza akcija Đakovca, golman Jovanović je istrčao na ivicu kaznenog prostora i odbio loptu, ali samo do Milovanovića, koji pogađa za 0:4.

Do kraja je TSC mogao i do ubdljivije pobede, samo minut posle Milovanovićevog gola Đakovac je propustio odličnu priliku, a zatim je u par navrata Ćirković pravio mnogo problema odbrani crno-belih, kada je Jovanović spasavao šta se spasiti može.

U finišu i poništen gol Pantovića zbog ofsajda, pa je Partizan izbegao ''petardu''. Brige mu tek predstoje posle ove blamaže...

-

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke