Dragan Stojković vraća Mileta Svilara u reprezentaciju Srbije?

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 16.05.2024.
09:59
Izvor: Sportske.net, Telegraf

Selektor Srbije se, izgleda, predomislio.

EPA-EFE/FABIO FRUSTACI
EPA-EFE/FABIO FRUSTACI

Povezane vesti

Nakon što je Mile Svilar odbio poziv reprezentaci Kje Srbije kako bi obukao dres Belgije, iz UEFA je stigla informacija da to nije moguće zbog toga što je golman Rome već jednom promenio sportski pasoš kada je debitovao za "orlove" u prijateljskom meču protiv Katara.

Selektor Srbije Dragan Stojković izjavio je povodom toga da Svilara više neće zvati u nacionalni tim, ali izgleda da se sada predomislio.

Telegraf je potvrdio informaciju koju je objavio Mocart sport da se Mile Svilar nalazi na širem spisku Srbije Dragana Stojkovića za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj koje počinje 14. juna.

Da ne bude zabune, radi se o spisku od 55 imena koji se dostavlja UEFA radi lakše organizacije takmičenja, dok će konačan spisak igrača biti objavljen najkasnije do 7. juna.

"Bili smo obavešteni od direktora Rome da Svilar ne želi da brani za Srbiju, mada ne znam ni kada je to branio... To je njegova odluka, tu nismo ništa izgubili. Nema tu neke velike priče, neće biti pozivan. Koji su njegovi razlozi, u to ne ulazim, pustimo momka da ima svoju karijeru", rekao je Stojković posle odluke Svilara.

Konkurencija na golu Srbije je ogromna, pored Vanje Milinkovića Savića i Predraga Rajkovića, ove sezone se istakao i Đorđe Petrović koji već standardno brani gol Čelsija, ali treba istaći i partije Svilara u Romi kojeg je trener Danijele de Rosi neretko hvalio.

Da li Mile Svilar treba da dobije poziv Srbije za EURO?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke