Drama na ''Krovu'', Aranđelov evrogol spasao Partizan!

Autor: Darko Mitrović
sreda 03.04.2024.
18:52
Izvor: Sportske.net

Kakav finiš utakmice!

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Posle velike borbe i mnogo uzbuđenja u finišu Partizan je uspeo da kao gost u 28. kolu superlige Srbije savlada domaću ekipu Vožćdovca sa 3:2!

Partizan je od početka meča imao inicijativu, ali ona dugo nije imala gotovo nikakvog efekta, sve do 39. minuta. Crno-beli su tada iznudili korner sa desne strane, izveo ga je Goh, a onda je usledila serija šuteva fudbalera Partizana - najpre Kovačević koji je dva puta bio izblokiran, zatim lopta stiže do Kalulua čiji šut takođe ne stiže do gola, da bi na kraju Samed Baždar na najbolji način zahvatio loptu posle još jednog odbitka i iskosa sa leve strane postigao prelep gol za 0:1.

Sve je možda moglo da bude rešeno već u 43. minutu kada je posle akcije sa Antićem u velikoj prilici bio Aldo Kalulu, ali njegov šut sa ivice peterca je okrznuo levu stativu i lopta završava u gol-autu.

Izgledalo je da je Partizan došao do svoje igre i da će mu ovo vođstvo pozitivno uticati na samopouzdanje, ali je mlada ekipa Voždovca brzo uzvratila.

Igrao se 57. minut meča, Ovusu pravi prekršaj u svom kaznenom prostoru i sudija Simović pokazuje na belu tačku. Jedanaesterac je izveo Nešković koji donosi izjednačenje Voždovčanima, iako je golman Jovanović imao na ruci tu loptu - 1:1.

Trener Partizana Igor Duljaj je odmah reagovao uvođenjem Nikolića i Zahida umesto Baždara i Kalulua, a efekat se video u 74. minutu meča, kada je Zahid odlično izveo slobodan udarac sa leve strane, a na njegov centaršut je najbolje reagovao Filipović koji udarcem glavom šalje loptu u mrežu - 1:2!

Međutim, primljeni gol nije obeshrabrio ''zmajeve'' koji u 81. minutu stižu do novog izjednačenja! Nešković je sa leve strane pravovremeno uposlio Flemingsa koji je kroz sredinu ušao u kazneni prostor, jedva je stigao tu loptu, ali zahvatio ju je dovoljno da ona odskoči ispred golmana Jovanovića i prevari ga za izjdnačenje na 2:2!

Samo dva minuta nova velika prilika za Voždovac. Duga lopta bila je upućena ka Vujanoviću u kaznenom prostoru Partizana, a ovaj je sa desetak metara šutirao zamalo pored desne stative Jovanovićevog gola!

Sam finiš meča je obeležila bolja igra Voždovčana koji su imali još par izvanrednih prilika, golman Jovanović je oba puta spasavao crno-bele i sve je ličilo na finiš prethodnog Partizanovog meča protiv Spartaka u Humskoj.

I kada je izgledalo da su domaći blizu preokreta, usledio je brz napad Partizana i prelep gol Aranđela Stojkovića iskosa sa desne strane, nedugo pošto je zamenio Filipovića - 2:3!

Ni tada nije bio kraj uzbuđenjima, bilo je još vremena da domaći ponovo ugroze gol Partizana, a u poslednjim sekundama Marković je odličnom intervencijom sačuvao bodove gostima iz Humske.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke