Drama Partizanova "hrana" - Duljajev tim sakuplja bodove u finišu!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 03.12.2023.
11:15
Izvor: Sportske.net

Previše je često da bi bilo slučajno.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Ako se neko nagledao drama sa srećnim krajem u dosadašnjem delu Super lige Srbije onda su to navijači Partizana.

Crno-beli su juče protiv Vojvodine do 88. minuta igrali nerešeno (1:1) protiv Vojvodine u meču 17. kola, ali je Gajas Zahid pogotkom doneo vođstvo Partizanu, da bi u sudijskoj nadoknadi vremena Mateus Saldanja iz penala potvrdio trijumf ekipe iz Humske.

Tako je Partizan zadržao lidersku poziciju na tabeli i još jednom se radovao golovima u samom finišu utakmice.

Ako pogledamo statistiku dolazimo do podatka da je ekipa Igora Duljaja golovima u finišu direktno osvojila 13 bodova, a izgubila samo dva od starta prvenstva, što je gotovo neverovatno.


Samo je u prvom kolu štoper TSC-a Nemanja Stojić golom za 3:3 "ukrao" trijumf crno-belima, od tada svaka dramatična završnica bila je srećna po Partizan.

U trećem kolu Partizanu je gostovao Radnički iz Niša i vodio sa 0:1 sve do 79. minuta kada je Bibars Natho izjednačio iz penala, da bi tri minuta pre kraja Ksander Severina golom iz slobodnog udarca doneo potpuni preokret domaćinu za trijumf od 2:1.


U šestom kolu ponovo je sve "mirisalo" na kiks Partizana. IMT je na "Krovu" u 70. minutu vodio sa 2:0, ali je Duljajev tim ponovo pronašao način da dođe do preokreta i velikog slavlja. Prvo je Saldanja smanjio na 2:1, a onda u infarktnoj završnici Natho iz penala u 91. i Nemanja Nikolić preciznim udarcem u 95. minutu doneli tri boda ekipi iz Humske.

Slična priča već u narednom kolu. Ovoga puta Partizan je na svom terenu gubio od Radnika iz Surdulice sa 0:2. Gajas Zahid je u 61. minutu postigao prvi pogodak za crno-bele, a onda u poslednjih 10 minuta još jedan frapantan preokret i to posle dva gola iz penala. Prvo je najstrožu kaznu u gol pretvorio Saldanja u 81. minutu, da bi hladnokrvni Bibars Natho u 98. minutu ostavio bodove u Humskoj.

Usledile su nekoliko mirnijih utakmica za ekipu Igora Duljaja, a onda još jedna "za infarkt" kada je u 15. kolu gostovao Čukarički u Humskoj. Vodio je Partizan sa 1:0 do 83. minutu, a onda Igor Miladinović izjednačio na 1:1. Ipak, nisu se predavali crno-beli, a nagrada je stigla u 96. minutu kada je štoper Mihailo Ilić zatresao mrežu za veliki trijumf Partizana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke