Drama u Humskoj, Partizan umalo prokockao pobedu!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 03.03.2022.
19:00
Izvor: Sportske.net

Izgledalo je da je sve rešeno, a onda je Stanojević izvršio nekoliko izmena i sve se promenilo...

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana vratili su se na prvo mesto na tabeli pošto su u poslednjem meču 25. kola Linglong Super lige u Humskoj savladali Mladost iz Lučana sa 2:1, ali zbog dešavanja u finišu meča, trener crno-belih Aleksandar Stanojević imaće mnogo toga da kaže svojim igračima!

Tokom prvog poluvremena delovalo je da je Partizan i dalje pod utiskom poraza u večitom derbiju, dugo su crno-beli tražili svoju igru, a gosti iz Lučana su u nekoliko navrata uspevali da priprete, uglavnom preko iskusnog Milana Bojovića.

Ali, na ulasku u finiš prvog dela igre, u 42. minutu Partizan je uspeo da povede golom svog najboljeg strelca Rikarda Gomeša. Kapiten Lazar Marković je odlično centrirao sa desne strane, a Rikardo zahvata loptu glavom i pogađa levi ugao gola golmana Kostića. Na kraju se lopta od stative odbila u suprotan ugao - 1:0 za Partizan.

U 53. minutu susreta prva prava prilika za Partizan u drugom poluvremenu. Prvo je Marković odlično centrirao za Terzića čiji šut iskosa sa leve strane zaustavlja golman Mladosti.

Ali, Partizanov pritisak je bio sve jači, u narednom minutu velika gužva se stvorila u kaznenom prostoru Mladosti, bilo je nekoliko pokušaja, ali svi su izblokirani.

Ipak, već u 54. minutu crno-beli su udvostručili svoju prednost. Ponovo Marković šalje upotrebljivu loptu sa desne strane u kazneni prostor gde Rikardo nije uspeo da je zahvati, ali ona dolazi do Terzića. Njegov udarac je ponovo zaustavljen, ali se lopta potom odbila do Jojića u petercu, a vezista Partizana bez probema pogađa nebranjenu mrežu - 2:0.

Nastavio je Partizan sa napadima, bilo je još prilika, a ponajbolju je propustio Kvinsi Menig u 65. minutu meča posle prodora Jojića. Holanđanin je imao situaciju jedan na jedan sa golmanom Kostićem, ali je čuvar mreže Lučanaca izašao kao pobednik.

Tri minuta kasnije Lazar Marković priprema još jednu priliku za Nikolu Terzića koji je ponovo šutirao iskosa sa leve strane, ali je golman Kostić, slično kao kod Menigove šanse, pravovremeno istrčao i sačuvao svoju mrežu.

Delovalo je tada da Partizan rutinski završava posao, trener Stanojević je kasnije izveo svoje najveće adute, Markovića, Natha, Rikarda, uveo mlade Baždara, Milovanovića, ali i veterana Smiljanića.

Međutim, finiš je doneo pravu dramu u Humskoj. Mladost je u 88. minutu uspela da smanji na 2:1, golom Bojovića posle odličnog centaršuta Radivojevića sa leve strane.

Tek što je Partizan krenuo sa centra, usledio je neverovatan kiks Partizanovih štopera, prvo Miletića koji je pogodio protivničkog igrača u želji da ispuca loptu, pa se onda sudario sa Vujačićem u pokušaju da ispravi svoju grešku. Lopta je došla do potpuno samog Obradovića koji je izbio oči u oči sa Popovićem, ali je šutirao preko gola! Mnogo sreće imao je Partizan u ovoj situaciji!

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Vlada Mutavi
Thursday, 03.03.2022
19:39

Ponovno bespotrebno "tumbanje" sastava koje umalo nije dovelo do kobnog izjednačenja i gubitka još dva boda. Zaista ne mogu da razumem razlog zbog kog se u poslednjih nekoliko minuta menja sastav tima koji je do tog trenutka odigrao više nego solidno i koji kako se bliži kraj utakmice sve više stvara šanse za postizanje još nekog gola. Zamena da bi se ključni igrači odmorili ne vrši se u poslednjih 5 minuta, s obzirom da tih 5 ili 10 minuta nemaju bitan značaj za takvozvano manje trošenje tih igrača.