Dramatično - Kaluđerović promašio penal i poslao Rad u drugu ligu, ispao i Javor

Autor: Nemanja Janošev
sreda 19.05.2021.
20:25
Izvor: Sportske.net

Spuštena zavesa na superligašku sezonu.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Fudbaleri Rada i Javora ispali su iz Super lige Srbije pošto nisu uspeli da trijumfuju nad Spartakom, odnosno Voždovcem.

Uzbudljiva završnica prvenstva u Srbiji, posebno se tu misli u donjem domu gde se vodila velika borba za opstanak. Taj status obezbedili su u ovom kolu Radnički, Novi Pazar i Voždovac.

Radnički je bez većih problema, uz pomoć het-trika Grujića, došao do lake pobede nad već prežaljenom Bačkom (5:1). Grujić je za 22 minuta došao do tri gola i svakako je ovo jedan od najbržih het-trikova u domaćem fudbalu.

Kada bismo se vratili nekoliko godina unazad, imali smo Dragana Mrđu 2013. koji je postigao tri gola za 10 minuta u dresu Crvene zvezde, kao i bivšeg fudbalera Nemanju Kojića kojem je 2014. godine 18 minuta bilo potreno za taj poduhvat.

Spartak je vodio u Subotici golom Lazara Tufegdžića sa penala protiv Rada. Ekipa sa Banjice je stvarala šanse, promašivala, a u međuvremenu je Kaluđerović uspeo da poravna i ostavi nade gostima da mogu da opstanu. Pobeda im je bila prekopotrebna, jurili su gol, a najbliži tome bili su u 79. minutu kada je Kaluđerović imao penal nakon što je lopta jednog od igrača Spartaka pogodila u ruku. Bio je to slobodan udarac i igrač iz živog zida je neprirodno držao ruku, što je Novak Simović okarekterisao kao penal. Međutim, Dubljanić je uspeo da odbrani penal Andriji Kaluđeroviću i tako je ovaj tim poslat u Prvu ligu Srbije uprkos silnim pritiscima u završnici i trajanju meča čak 97 minuta. 

Rad je sezonu završio sa istim brojem bodova kao i Voždovac, ali "zmajevi" su zahvaljujući boljem međusobnom skoru sa njima uspeli da opstanu.

Voždovac je igrao onoliko koliko im je bilo dovoljno. Njima je bod protiv Javora išao naruku sa rezultatima koji su bili aktuelni. S druge strane, ekipi iz Ivanjice pogodovala je samo pobeda, ali do nje nisu mogli uprkos prečki koju su pogodili. Odaje se utisak da Javor nije na vreme igrao hrabro, što ih je koštalo.

Novi Pazar je imao zalihu od dva gola protiv Napretka. Hadžibulić i Sise su bili strelci za domaće u prvih sat vremena igre, dok je dramu uneo Luka Milunović. Ipak, uspeli su da sačuvaju svoju prednost igrači Novog Pazara i tako su obezbedili status prvoligaša.

Iz lige su tako zvanično ispali: Rad, Javor, Inđija, Mačva, Zlatibor i Bačka.

Rezultati:

Voždovac - Javor 0:0
Radnički Niš - OFK Bačka 5:1 (4:1)
Novi Pazar - Napredak 2:1 (2:0)
Spartak ŽK - Rad 1:1 (1:1)
Proleter - Vojvodina 2:0 (0:0)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke