Dres Srbije zamenio brazilskim, sada je na radaru Crvene zvezde!

Autor: Ivan Cvetković
utorak 28.05.2024.
17:00
Izvor: Sportske.net, Kurir

Odlazak Aleksandra Dragovića nateraće Crvenu zvezdu da značajno pojača odbranu, pa se u tom kontekstu spominje više različitih imena.

EPA-EFE/VINCE MIGNOTT
EPA-EFE/VINCE MIGNOTT

Povezane vesti

Izvesno je da će dvojica štopera stići na Marakanu predstojećeg leta, mnogo se govori o Nemanji Stojiću iz TSC-a koji će učestvovati na EURO, kao i o Srđanu Babiću koji će takođe biti deo ekspedicije "orlova" u Nemačkoj.

Kurir je preneo informaciju da je Zvezdina skauting služba predložila i 27-godišnjeg Brazilca Lijanka Vojnovića.

Radi se o dobro poznatom fudbaleru u domaćoj javnosti pošto je nastupao za mlađe selekcije reprezentacije Srbije čiji pasoš ima zbog korena njegovog dede Jovana, ali je u međuvremenu odlučio da promeni sportsko državljanstvo i zaigra za olimpijsku selekciju Brazila, dok poziv u A tim "karioka" još uvek nije dobio.

Iza Lijanka je prilično burna sezona koju je završio kao pozajmljeni fudbaler u Al Garafi iz Katara, "sveci" nisu računali na njega, a kako su izborili plasman u Premijer ligu, postoji velika verovatnoća da će defanzivac napustiti Sautempton godinu dana pre isteka ugovora.

Lijanko Vojnović je tokom seniorske karijere nastupao za Sao Paulo, Torino i Bolonju kao pozajmljen fudbaler pre nego što je leta 2021. godine pojačao Sautempton sa kojim je igrao i Premijer ligu.

Zvezda ne može da parira svetlima najbolje fudbalske lige na svetu, ali potencijalno učešće u Ligi šampiona možda bi moglo da bude adut prilikom pregovora, ukoliko se oni i dogode...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke