Drinčić ga "oterao" iz Partizana, Ronaldo ga obožava - Kamerunac završio karijeru!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 11.09.2021.
11:14
Izvor: Sportske.net

Sećate ga se?

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Nije se znalo ni gde igra u poslednje četiri godine, nije bilo ni toliko reči sa njegove strane, a konačno se pojavio u javnosti gde je priznao - završio je karijeru. 

Erik Đemba-Đemba je odlučio da prestane da se bavi profesionalnim igranjem fudbala u svojoj 40. godini, a mnogima će ovaj fudbaler ostati upamćen po velikom poverenju koje je imao od ser Aleksa Fergusona koji je u njemu video velikog igrača kada ga je dovodio iz Nanta 2003. godine. 

Tada je bio neretko cimer sa Kristijanom Ronaldom na gostovanjima, verovatno i najbolji drug, pa su ga mediji često kontaktirali da govori o Portugalcu. 

Ipak, njihovi putevi su bili totalno drugačiji, Đemba-Đemba nije uspeo u Junajtedu, igrao je kasnije u Aston Vili, Barnliju, da bi pokušao u Kataru. Najduže se zadržao u Odenzeu, a potom je igrao za Hapoel Tel Aviv, Partizan, Sent Miren, Čenajin, Persebaj i Šatobrijan. 

U Partizan je došao kao veliko ime, ali nije mnogo pokazao te 2013. godine, pa je Nikola Drinčić zauzeo njegovo mesto, sasvim zasluženo. 

"Mogu vam reći da se zvanično opraštam od fudbala. Imam fudbalsku akademiju u Kamerunu i fokusiraću se na to da edukujem mlade igrače kako da postanu fudbaleri i izgrade uspešnu karijeru", rekao je Erik Đemba-Đemba. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke