Drulović sa Portugalcima o Zvezdi: ''Veliki klub sa mnogo novca, lako će osvojiti titulu''

Autor: Darko Mitrović
utorak 17.09.2024.
20:30
Izvor: Sportske.net

Drulović je u Portugalu ostavio veliki trag.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Uoči utakmice prvog kola Lige šampiona između Crvene zvezde i Benfike, novinari portugalskog portala ''Zerozero'' kontaktirali su Ljubinka Drulovića, aktuelnog selektora mlade reprezentacije Srbije, koji je veliki deo igračke karijere proveo u Portugalu.

On je iz beogradskog Rada 1992. godine prešao u portugalski Žil Visente, odatle u Porto, gde je proveo šest i po godina, a zatim je obukao i dres rivalske Benfike u leto 2000. godine.

Novinari pomenutog portala su ga zato predstavili kao ''jednog od najportugalskih Srba koji postoji''.

Najpre ih je interesovao njegov komentar o ekipi Crvene zvezde koja će se suprostaviti lisabonskim ''orlovima'' u četvrtak od 18.45h na ''Rajku Mitiću''.

''Crvena zvezda je veliki klub i ima veliku tradiciju. Ove godine su se pojačali sa mnogo igrača, mogu čak i da formiraju dva kvalitetna tima. Uspeli su da uđu u Ligu šampiona, dostignuće koje je dobro ne samo za klub, već i za državu. 

Imaju mnogo stranih igrača, nešto što nije bilo normalno pre nekoliko godina, a to je klub sa mnogo novca u ovom trenutku.

Jedva čekam da vidim šta će uraditi u Ligi šampiona, pošto nemaju konkurenciju u zemlji. Nijedan klub nema šanse sa Crvenom zvezdom, oni su jedini kandidat za titulu i verujem da će lako postati šampioni.

Liga šampiona će biti dobar test da vidimo da li može da se takmiči sa velikim timovima. Dalje, dovoljno je napomenuti da je Crvena zvezda osvojila poslednjih sedam izdanja šampionata Srbije...'', podsetio je Drulović.

Pohvalio je trenera Vladana Milojevića, a zatim prokomentarisao način igre koji Zvezdin trener forsira.

''Zaista zavisi od protivnika. Kod Milojevića postoji velika briga o dobroj odbrani i brzom izlasku u tranziciju, to je obično sistem tima u evropskim takmičenjima. Štaviše, mnogi igrači koji su dovedeni su brzi igrači i ispunjavaju ovaj uslov. 

To je taktički dobro organizovan tim i, posebno u Ligi šampiona, iskoristiće kontranapad“, naglasio je Drulović.

Benfika je nedavno promenila trenera, Nemca Šmita je nasledio Bruno Lage.

''Bio sam sa Brunom Lageom u maju, na seminaru za obnavljanje licence za rad. U to vreme je bio bez kluba i verujem da bi mogao da bude prava osoba za Benfiku, ali važno je istaći da je Benfika bila bez mnogo važnih igrača, kao što su Rafa, Žoao Mario, Žoao Neves i Morato. 

Drugačiji je tim nego prošle godine, ima veoma iskusne igrače i nije dobro počeo šampionat. Po meni je ova promena trenera dobra jer će motivisati igrače da daju više nego na početku šampionata. Usred svega ovoga, uvek treba imati sreće. Nadam se da klub može da bude u borbi za titulu i da daje dobar imidž u evropskim takmičenjima'', objasnio je Drulović. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke