Duarte: "Razlika između Zvezde i Benfike nije velika, u glavi mi je pobeda, a ne gol!

Autor: Ivan Cvetković
sreda 18.09.2024.
14:15
Izvor: Sportske.net

Brazilac zna kako se pobeđuje portugalski velikan.

Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT
Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Crvena zvezda će u četvrtak od 18.45 na stadionu Rajko Mitić ugostiti ekipu Benfike u okviru prvog kola Lige šampiona, a svoja očekivanja je pored trenera Vladana Milojevića izneo i brazilski napadač Bruno Duarte.

U Zvezdu je ovog leta stigao upravo iz portugalskog šampionata, pa je odgovorio na pitanje o razlikama u odnosu na Super ligu Srbije.

"Razlika između liga u Portugalu i Srbiji je ta što u drugim ekipama koje se takmiče, pored velikih ekipa u zemlji, nivo igrača i stadiona je mnogo bolji. Portugalija ima stadione i navijače koji su mnogo bolji i to mnogo pomaže. Nivo je mnogo veći. Srbija ima odlične igrače, mislim da nije toliko velika razlika, Zvezda je ogroman klub, isto koliko i Benfika, imaju istoriju koja je tako lepa i možda je razlika u investicijama i uslovima. Ali pitanje samih igrača, mislim da svi ovde dajemo maksimum na najvišem nivou koji možemo. U pogledu klubova, razlika nije velika", smatra Duarte.

"Benfika uvek angažuje odlične igrače i ovo će opet biti odlična sezona za njih. To su odlični igrači, to je uvek bila ekipa koja je imala izvrsne igrače i prirodno je da će ovo biti teška utakmica. Prošle godine kada sam igrao sa njima, igrali smo na Da Lužu, bilo je prepuno, ali smo uspeli da ih pobedimo. Zato je važno da se protiv takvih ekipa budemo ujedinjeni i da damo 200 odsto mogućnosti. Verujem u naš potencijal, važno je da damo sve od sebe i verujemo u pobedu.

Ovde će naši navijači dosta da nam pomognu. Oni nas podižu kada nam je potrebno. Kada počne utakmica i uđemo na teren osećamo dobru energiju i mislim da sve ove ekipe, ne samo Benfika, već sve koje uđu na Marakanu, osećaju energiju koja je u našu korist i to moramo da koristimo", rekao je 28-godišnji napadač.

Bruno Duarte ističe da bi voleo da postigne gol, ali da to na kraju nije bitno ako Zvezda pobedi.

"Naravno, napadači žive od golova i hvala Bogu imamo lep posao. Dobro radimo, siguran sam da ćemo protiv Benfike imati dobar rezultat. Uvek kada napadač napada, oseća se sigurnost da ćemo dati gol, ali to mi ne smeta. Njihovi napadači mi ne smetaju, meni je u glavi samo da pobedimo, ne da li ću ja dati gol, važna je samo Zvezda, ako bude moguće daću i gol i tim bolje", zaključio je Bruno Duarte.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke