Dubočica se oglasila posle optužbi o nameštanju - Evo zašto su sa drugog mesta pali do borbe za opstanak

Autor: Nemanja Janošev
sreda 15.05.2024.
09:00
Izvor: Sportske.net

Sumnja se o nameštenom meču 33. kola PLS.

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

Fudbalski klub Dubočica iz Leskovca oglasio se saopštenjem povodom prijave o nameštenoj utakmici sa Mladosti GAT iz Novog Sada.

Fudbalski savez Srbije (FSS) je pokrenuo disciplinski postupak protiv dva kluba kako bi se zajedno sa organima UEFA utvrdilo da li je međusobni meč u okviru 33. kola Prve lige Srbije bio namešten.

Na dresu FSS je stigao dopis od strane UEFA, sa zapisima pre, tokom i nakon utakmice, kretanju kvota i slično. 

"Gradski fudbalski klub Dubočica iz Leskovca, obaveštava sportsku javnost pogotovo ljubitelje kluba iz Leskovca da GFK Dubočica nije učestvovala ni u jednoj nečasnoj radnji po prijavi, te da za sve imamo valjane materijalne dokaze, sa kojima ćemo se braniti i čistog obraza izaći iz svega. Zahtevamo od eksperata iz Fudbalskog saveza Srbije, da detaljno pregledaju utakmicu iz prijave, takođe i sve prethodne i buduće utakmice našeg tima na osnovu čega će ustanoviti da nije bilo nikakvih nečasnih radnji.

"GFK Dubočica se od početka drugog dela prvenstva suočava sa velikim kadrovskim problemima (dokumentovane povrede 7 standardnih igrača), kad na to dodadamo parne kartone deševalo se da na utakmici izađemo bez 8 ili 9 standardnih igrača (dokaz protokoli sa utakmica), što je rezultovalo i pad sa drugog mesta u plej-aut zonu i gole borbe za opstanak. Kada smo gubili i imali dokumentovane sporne situacije na štetu našeg kluba, nikada se nismo oglašavali već časno i stoički podnosili sve. Sigurni smo da ćemo iz ove prljave igre izaći čistog obraza, bez obzira iz čijih kuhinja se servira negativna kampanja i blaćenje našeg kluba", stoji u saopštenju.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke