Duća Tadić na tribinama, njegova Voša ispred Ajaksa, Crvene zvezde i Partizana

Autor: Milovan Longinov
utorak 30.05.2023.
19:37
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

Čisto da se zna ko takođe ima jednu od najboljih akademija u Evropi!

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Prošlo je pola veka od čuvenog finala Kupa šampiona u kome je Ajaks golom Džonija Repa pobedio Juventus na stadionu Crvene zvezde i treći put u svojoj istoriji osvojio titulu prvaka Evrope. 

Tim povodom, na terenima SC FSS u Staroj Pazovi gostovala je kadetska ekipa slavnog holandskog kluba i u sklopu jednodnevnog mini-turnira, odmerila snage sa vršnjacima iz Vojvodine, Partizana i Crvene zvezde.

U polufinalu, kadeti Vojvodine igrali su upravo protiv Ajaksa i pobedili nakon boljeg izvođenja penala (4:2), pri čemu je rezultat prethodno bio nerešen 1:1 (gol za Vošu postigao Popović). U finalu, Vošini kadeti su bili bolji od Crvene zvezde rezultatom 2:1, a strelci su bili Alimpić i Pejović. Ekipi Vojvodine je pobednički pehar uručio Vladimir Petrović Pižon, dok je Vošinom čuvaru mreže Nikoli Stefanoviću pripala nagrada za najboljeg golmana turnira, koju mu je uručio direktor A reprezentacije Srbije Stevan Stojanović.

Naravno, pažnju najtalentovanijih dečaka i publike na tribinama u Staroj Pazovi, najviše je privuklo prisustvo kapitena naše seniorske reprezentacije i prve zvezde Ajaksa, a nekadašnjeg fudbalera Vojvodine Dušana Tadića.

"Svetozar Čiča je bio veoma blizak sa pokojnim Veliborom Vasovićem, čovekom koji je ispisao istoriju Ajaksa i koji je sa kapitenskom trakom na ruci imao čast da podigne pehar Kupa šampiona 1971. godine. Dve godine kasnije, odigrano je to čuveno finale u Beogradu. Često pogledam na Jutjubu snimak utakmice i podsetim se gola koji je Rep postigao već u petom minutu. Fenomenalan je osećaj kada obučeš dres Ajaksa i vidiš onaj bedž sa brojem 4 na rukavu. Odmah su ti u glavi četiri titule evropskog šampiona i još veća želja da i ti ponoviš uspeh slavnih prethodnika", rekao je Tadić za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

On je podsetio na još jedan interesantan detalj sa utakmice Ajaks – Juventus.

"Prilikom dodele pehara i medalja, svi igrači Ajaksa su imali na sebi dresove Juventusa. To je danas nezamislivo. Fudbal se mnogo promenio u poslednjih 50 godina, ali je lepo što su se Zvezda, Partizan i Vojvodina odazvali i uzeli učešće na ovom turniru zajedno sa momcima iz Ajaksa. Možda se neko od njih pokaže i privuče pažnju stručnjaka iz čuvene Ajaksove škole fudbala. Voleo bih da još neki naš igrač zaigra jednog dana u klubu koji je, po mom mišljenju, među pet najboljih u Evropi. Po svemu: istoriji, tradiciji, stilu igre, načinu rada sa mlađim kateogrijama. Pet godina sam u Ajaksu, o tome sam maštao na početku karijere i zaista mi je čast i privilegija", izjavio je Tadić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke