Dudić hrabri Zvezdu pred Jang bojs: "Neka bude 3:0!"

Autor: Lazar Nikolić
utorak 03.10.2023.
08:45
Izvor: Sportske.net

Bivši defanzivac crveno-belih priželjkuje da se ponovi 2004.

EPA/WALTER BIERI
EPA/WALTER BIERI

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde u sredu od 21 sat na svojoj "Marakani" igraju utakmicu jeseni.

U meču drugog kola grupe G Lige šampiona protivnik crveno-belih biće prvak Švajcarske Jang bojs, a ova utakmica mogla bi da bude ključna za ekipu trenera Baraka Bahara u nastojanju da izbori evropsko proleće.

Zvezda je kroz istoriju dva puta eliminisala klub iz Berna u kvalifikacijama za Ligu šampiona, 2004. i 2019. godine.

Pre 19 godina bilo je 2:2 u Švajcarskoj, da bi u revanšu na "Marakani" crveno-beli golovima Bojana Miladinovića, Nikole  Žigića i Milana Dudića slavili sa 3:0.

Jedan od strelaca na tom meču Milan Dudić uveren je da Zvezda ponovo može da bude kobna po Jang bojs.

"Ono u šta ja verujem jeste da će Bahar uspeti da nametne sistem igre koji je forsirao protiv Fiorentine (5:0) u prijateljskom meču. Hajde, sa Sitijem u 1. kolu nije mogao, jer to je ekipa koja davi svakog protivnika. Ipak, sa Jang bojsom će moći i ako uspe u prvih 15 minuta, pobeda je očekivana. Ivanić je vođa tima, svojim kretnjama u stanju je da razigra igrače oko sebe, a učestvuje i u završnici. Jako mi se sviđa Stamenić, od kojeg takođe očekujem dosta. Taj spoj gena koje on nosi i jak mentalitet moraće da dođu do izražaja, samo dok se još malo uigra. Sećam se da smo mi svojevremeno dobili ovde 3:0 Jang bojs, pa eto, uz malo sreće, mogu i sad da ponove", rekao je Dudić za "Informer".

Ipak, bivši defanzivac ističe da se Švajcarci nikako ne smeju potceniti.

"Svi smo se na početku iznenadili koliko su se Zvezdina pojačanja dobro uklopila i kako je tim lepo izgledao na nekoliko utakmica.  Među navijačima se stvorila i euforija, ali ko se profesionalno bavi ili bavio fudbalom, zna da posle sunca dođe i kiša, a sad je nastupio neki tmurniji period. Sve će to da se reši kako vreme bude odmicalo. Već sutra se nadam boljem izdanju, samo nikako ne smeju potceniti Švajcarce", podvukao je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke