Dudić: ''Navijači, budite deo istorije!''

Autor: Darko Mitrović
sreda 24.07.2024.
19:40
Izvor: Sportske.net

Trener Radničkog pred evropski debi Kragujevčana ističe koliko su im navijači nedostajali protiv Železničara.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Sutra je istorijski dan za Radnički 1923 iz Kragujevca, jer će ovaj klub posle 101 godine prvi put nastupiti u jednom evriopskom takmičenju.

Kragujevčani će startovati od drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija, a rival će im biti ekipa Mornara iz Bara.

Meč počinje u četvrtak od 20 časova, a igraće se na stadionu Dubočice u Leskovcu. 

Pred put u Leskovac, trener Radničkog Feđa Dudić je danas izneo svoja očekivanja, a najpre je pohvalio rivala.

''Radi se o jednoj dobroj ekipi koja je izbacila u dvomeču favorizovani Dinamo iz Tbilisija. Pokazali su da mogu da igraju dobro, da mogu da budu ravnopravni. Mi se sigurno nećemo uljuljkati. Spremno dočekujemo ovu utakmicu, želimo da pokažemo naše pravo lice. Nadam se i verujem da je to ono lice iz prošle sezone, kada smo zaista igrali lep i dopadljiv fudbal i postizali ujedno dobre rezultate. Naravno da želimo da pobedimo u prvoj utakmici, pita se i protivnik, ali učinićemo sve što je do nas da ostvarimo dobar rezultat pred revanš u Podgorici'', izjavio je Dudić za RTV Kragujevac.

Takođe, pozvao je navijače da u što većem broju ispune tribine, s obzirom da je klub uz pomoć grada obezbedio deset autobusa.

''Pozvao bih navijače da sutra budu deo istorije, to je prva evropska utakmica Radničkog. Znam sve i shvatam da nije lako, put je dalek, ni finansijski nije jednostavno doći, ali klub se malo i potrudio, obezbedio taj prevoz. Nadam se da će biti više navijača nego protiv Železničara. Nedostajali su nam, pogotovo u drugom poluvremenu kada smo stizali 3:2. Ovde bismo to okretali, kao prošle sezone protiv Čukaričkog i te utakmice su nas i vinule u Evropu. Nije ovo floskula, to je sigurno tako jer je i dokazano'', poručio je Dudić koji neće moći da računa na iskusnog štopera Milana Mitrovića zbog povrede.

Polazak autobusa je zakazan za četvrtak u 15 časova sa parkinga iza zapadne tribine stadiona ''Čika Dača'', a svako ko kupi ulaznicu treba odmah da se prijavi za prevoz, pošto je broj mesta ograničen.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke