Dudić nije želeo samo Zvezdu, pa dobio Vošu: "Očekujem pun stadion, ne vidim razlog da neko ne dođe i ne bude deo istorije"

Autor: Mladen Heleta
utorak 16.04.2024.
12:47
Izvor: Sportske.net

Kragujevčani na korak do sna.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Žreb za polufinale fudbalskog Kupa Srbije doneo nam je parove Crvena zvezda - Partizan i Radnički Kragujevac - Vojvodina. 

Kragujevčani su po prvi put u istoriji dogurali do ove faze u domaćem Kupu, znali su da će se u borbi za finale nameriti na jedan od tri najveća kluba u Srbiji, a na kraju možda mogu da budu i najzadovoljniji od sve četiri ekipe, jer će prolaz u meč za trofej, koji će se igrati u Loznici, tražiti na svom "Čika Dači" protiv Vojvodine.

Biće to jako zanimljiv susret, Radnički i Vojvodina dele četvrto i peto mesto na tabeli Superlige Srbije sa po 50 bodova i čeka ih velika borba za Evropu, ali do Evrope mogu i preko Kupa.

Trener Kragujevčana Feđa Dudić, koji je preporodio ovaj tim, pomno je ispratio žreb u klupskim prostorijama Radničkog, a uoči izvlačenja kuglica je imao samo jednu želju - da se izbegne Crvena zvezda.

"Jeste, želje su mi se ispunile, hvala Bogu. Ali, ništa to ne znači, nikakvu nam prednost ne daje, ali svakako nam daje satisfakciju. Kad igramo kući, niko protiv nas nije favorit. Moram reći da su šanse za prolaz 50:50. Probaćemo da uđemo u to istorijsko finale, igrali smo već protiv Vojvodine kući u ligi, znamo o kakvoj se ekipi radi. Od tada su puno bolji, zaređali su veliki broj pobeda, ne očekuje nas lagan posao, ali bolje da oni nama gostuju ovde, nego da mi idemo tamo", rekao je Dudić. 

U četvrtak je četvrtfinalni meč protiv Novog Pazara u Kragujevcu gledalo 10.000 ljudi.

"Očekujem pun stadion protiv Vojvidine, ne vidim razlog da neko ne dođe na ovu utakmicu i ne bude deo istorije."

Pre Vojvodine, Radnički čeka duel u Kragujevcu sa Čukaričkim na startu plej-ofa Superlige.

"Ne razmišljamo još o Vojvodini, čeka nas Čukarički i zaista težak raspored. Idemo, guramo, izguraćemo do kraja... Nemamo povrede i ako tako ostane do nas je da damo sve od sebe i naravno, da uz pomoć sreće koja je neophodna, ostvarimo naše želje i ciljeve", završio je Dudić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke