Dudić o kragujevačkim biserima: ''Kad jedan Piksi ovo kaže, onda je to nešto veliko!''

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 23.05.2024.
17:15
Izvor: Sportske.net

U Humsku vodi i ''neke nove klince''.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Još jedna utakmica je ostala za ekipu kragujevačkog Radničkog u ovoj, za njih istorijskoj sezoni u kojoj su izborili plasman na evropsku scenu. 

U subotu od 18 časova će gostovati Partizanu u Humskoj, a u ekskluzivnom intervjuu za ''Sportske.net'', trener Radničkog Feđa Dudić nam je otkrio i da će za sastav tima u toj utakmici konkurisati i još dvojica talentovanih igrača iz omladinskog pogona kluba, iako Radnički ove sezone u mlađim kategorijama nije imao zapažene rezultate.

''Kad god mogu, gledam mlađe kategorije. Moram reći da se tu mora znatno više uraditi. Omladinci su strepeli za opstanak, kadeti su ispali iz lige. Ne moraju da budu prvi, tu su Zvezda, Partizan, Vojvodina... veliki je bazen. Ali, trebalo bi da budeš bar šesti, sedmi. Ja i pokušavam da im dam šansu. Evo, Bukumiru sam uveo u prvi tim, od njega očekujem dosta. Sada ću ponovo povesti malog Ristića na gostovanje Partizanu, ali i prvi put će Vanja Tomić ići sa nama, i on može da bude potencijal za budućnost.

Evo, i iz tog nekog siromašnog bazena, ja ponovo pokušavam. Koliko juniora Zvezde igra u prvom timu? Koliko juniora Partizana igra u prvom timu? A i Partizan i Zvezda su igrali omladinsku Ligu šampiona. Zamislite da mi igramo u tom takmičenju, pa ja bih šestoricu projektovao najmanje za prvi tim. Uzmite samo tu paralelu. Ko uopšte konkuriše kod njih među 22 igrača, a tek ko je dobio minutažu? 

Nama Aleksić još ima pravo da igra za omladince, Bukumira, Gluščević, mali Ristić koji je bio na klupi... Za mene je satisfakcija da pronađem mladog igrača i da mu dam šansu. To je najveća dobit Radničkog pored ovog uspeha koji smo napravili'', rekao nam je Dudić.

Prvi put je iz ekipe Radničkog neko dobio poziv u ''A'' reprezentaciju, posle Ivice Kralja s kraja devedesetih. U pitanju je mladi Matija Gluščević koji se našao na širem spisku selektora Dragana Stojkovića Piksija za Evropsko prvenstvo.

''Kralj je bio na pozajmici, nije on dete kluba kao Gluščević. On je iz omladinskog pogona došao u prvi tim. Da li će sad otići na EP ili ne, skraćivaće se spisak, ali velika je stvar da se uopšte tu našao. Kad jedan Piksi kaže da u Aleksiću vidi nešto što radi Mesi... Znači to je sigurno nešto veliko.

Kad sam došao, Vidović je bio kapiten i vezni igrač. I koji bi trener u borbi za opstanak stavio da igra Aleksić umesto Vidovića? Svako bi stavio iskusnijeg igrača. Daj Bože da u omladinskom pogonu nađemo još nekoga. Ja nikad srećniji ne bih bio da ponovo povučem nekoga u prvi tim, da ga pohvalim... '', rekao je Dudić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke