Dudić otkrio kada donosi konačnu odluku, pre toga želi da upozna i pobedi Nađa: ''Bio je veliki igrač''

Autor: Darko Mitrović
petak 24.05.2024.
17:58
Izvor: Sportske.net

Trener Radničkog danas sa novinarima pred gostovanje Partizanu.

Screenshot/FK Radnicki 1923
Screenshot/FK Radnicki 1923

Povezane vesti

Za kraj istorijske sezone, gostovanje još jednom velikom rivalu.

Kragujevački Radnički u subotu od 18 časova igra protiv Partizana u Humskoj u okviru poslednjeg kola Superlige i u slučaju pobede obezbediće četvrto mesto i izboriti plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Ako i ne uspe u tome, ono što je već obezbedio, to je plasman u drugo kolo kvalifikacija za Ligu konferencija.

Danas je tu utakmicu najavio trener Radničkog Feđa Dudić.

''Važna utakmica, poslednja, dobro je što nije presudna. Ostvarili smo cilj, plasman u Evropu i to je veliki uspeh. Ovim putem čestitam svim uposlenicima kluba, igračima, upravi, navijačima... Mislim da smo zajedničkim snagama stigli ovde gde jesmo i ostvarili nešto veliko, čega nismo svesni u ovom trenutku. Možda ćemo u nekom narednom periodu. Ovo je velika stvar za budućnost kluba i sve ostalo.

Što se tiče sutrašnje utakmice, imamo imperativ da probamo da ostanemo četvrti. Igramo sa ekipom koja ima pregršt individualno dobrih igrača, bez obzira što je nekoliko njihovih stranaca dobilo odmor pre vremena, ne sumnjam da će Partizan igrati u najjačem mogućem sastavu od preostalih igrača.

Pretiti Partizanu bilo bi suludo, ali imamo čemu da se nadamo. Pokazali smo to i u decembru, kada su nas minuti delili od pobede. Nadam se da možemo da ponovimo istu utakmicu, moramo da imamo veći voljni momenat, veću želju i da bi to moglo možda i da presudi na kraju'', rekao je Dudić.

Neće ni Radnički sutra biti kompletan.

''Imamo i mi kadrovskih problema, Dadić i Sali ne mogu da igraju zbog žutih kartona, Zorić i Simović su protiv Vojvodine igrali pod nekim povredama, nažalost su obnovili te povrede i 99 posto neće biti na raspolaganju. Bukumira se takođe žali na neku povredu, tako da je to pet igrača koji će nam faliti.

Ali, ko god bude dobio šansu, imaće zadatak da se prikaže u najboljem svetlu i da učini sve da zabeležimo pobedu.

Niko srećniji od mene ne bi bio kada bi ostvarili tu pobedu, sa saznanjem da smo četvrti na kraju sezone, ali videćemo šta sutra donosi ta utakmica''.

Gosti će i sa tribina imati veliku podršku, pogotovo jer Partizanovi navijači sa južne trobine i dalje bojkotuju domaće utakmice.

''Očekujem dolazak naših navijača u velikom broju, imali su taj protest protiv Vojvodine, vode tu borbu sa Savezom gde ih ja podržavam i nadam se da neće više biti tih utakmica radnim danima. Jako su nam potrebni, kao protiv Zvezde, možda čak i više, pa onda da se vidimo i po povratku u Kragujevcu na proslavi ovog velikog uspeha. To je nešto o čemu će se pisati i ući u istoriju''.

O protivniku je govorio s poštovanjem, posebno o svom kolegi sa klupe Partizana, Albertu Nađu.

''Što se tiče ekipe Partizana, Goh, Nikolić, Natho, Baždar... od svakog preti opasnost, svako može da postigne gol, individualno da reši utakmicu, ali probaćemo mi da se nametnemo našim stilom igre kao i cele sezone i da će to biti dovoljno za ono što mi želimo.

Glupo je da govorim o njihovim slabim tačkama, imamo ih i mi, ali to ćemo ostaviti za svlačionicu i skauting.

Ja bih isto poželeo kolegi sreću u nastavku, preuzeo je ekipu je posle Duljaja, nije mu bilo lako, jer su Duljaja voleli i igrači i navijači. Nađ se sada bori sa nekim stvarima koje nije lepo slušati od strane navijača, ali eto... Sećam se kada je pre tri kola rekao da ako ne osvoji drugo mesto, da će preuzeti odgovornost. Uspeo je u tome, ja mu čestitam. Uhvatio se posla u nekom teškom trenutku za klub, a šta će dalje biti, videćemo. Želim da ga upoznam, znam da je bio veliki igrač, reprezentativac Jugoslavije i čast mi je da upoznam takvog igrača i čoveka kog sam do sada gledao samo na TV-u''.

Ono što navijače Radničkog najviše zanima u ovom trenutku jeste konačna odluka ostaje li Feđa Dudić na klupi kragujevačkog superligaša ili ne? Ima li nečeg novog u razgovorima sa čelnicima kluba?

''Ima novo da ćemo u nedelju imati završni sastanak. Onako, sve ide ka tome da se dogovorimo. Bezbroj puta sam rekao - ja imam volju, ali i obavezu prema navijačima. Ono što su mi priredili cele sezone, pogotovo na domaćim utakmicama... Kada i pomislim da bih mogao napustiti klub sada, jer teško će biti ponoviti ovakav rezultat i možda bi za neku moju dalju trenersku karijeru to bio neki minus za mene, ali ja uvek srcem ulazim u sve i kad negde vagam oko toga, prevagne to poštovanje koje sam imao sa njihove strane. Ja kad se uhvatim posla, onda ne prezam ni od koga. Poštujemo sve, ali se nikoga ne plašimo'', zaključio je Dudić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke