Dudić: ''Pokazali smo da nismo 'kanta za nabijanje' ekipama iz vrha tabele''

Autor: Darko Mitrović
subota 09.12.2023.
22:15
Izvor: Sportske.net

Posebne pohvale zaslužio je golman Leković.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Poskle dva ubedljiva poraza u prethodna dva kola, a onda i ubedljivog trijumfa u kupu, kragujevački Radnički je danas dočekao ekipu TSC-a i upisao prvi remi od početka sezone.

Meč je završen bez golova, 0:0, pa Kragujevčani sada imaju 19 bodova na jedanaestom mestu na tabeli.

Ekipa Radničkog je uspela velikom borbenošću da ostane neporažena protiv aktuelnog vicešampiona, a trener Feđa Dudić je zadovoljan onim što je njegov tim danas pokazao.

''Znali smo da samo jednom borbenom, hrabrom i požrtvovanom igrom možemo parirati jednoj ekipi koja igra zaista sjajno na strani ove sezone. TSC je možda po broju stvorenih prilika bio za nijansu bliži pobedi, ali mislim da smo zalaganjem, borbom, htenjem zaslužili da ostanemo neporaženi. Pokazali smo da nismo 'kanta za nabijanje' ekipama iz vrha tabele, kao što su mnogi pomislili nakon poraza od Čukaričkog i Novog Pazara. 

Posebno sam ponosan na činjenicu da smo današnju utakmicu počeli sa čak trojicom bonus igrača. To je neki put koji treba da sledimo i u budućnosti jer samo na taj način ti mladi igrači mogu da steknu neophodnu rutinu i iskustvo. 

Posebna zahvalnost ide na račun naših navijača, koji su na tu našu energiju i borbenost na terenu znali da nagrade snažnom podrškom sa tribina'', izjavio je Dudić.

Kako rekosmo na početku, golman Radničkog Stojan Leković je zaslužio posebne pohvale, jer je u nekoliko navrata zaustavljao opasne pokušaje gostiju, pa i u situacijama jedan na jedan.

''Došao je trenutak i da nam golmani nešto daju nakon poslednje dve utakmice, gde je maltene sve ono što je išlo u naš okvir gola završilo u mreži. Istina, nisu to bili neki previše nezgodni udarci, već su sve te lopte bile u Lekovićevom dometu, ali to svakako ne umanjuje njegov doprinos na današnjoj utakmici. 

Jako mi je drago zbog njega, to je jedan dobar i veoma posvećen momak, koji eto već drugu ili treću utakmicu igra pod injekcijama zbog problema sa leđima koje vuče još od utakmice sa Novim Pazarom'', zaključio je Dudić.

Radnički će u sledećem kolu naredne subote gostovati Partizanu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke