Dudić pred Jedinstvo: "Spremamo se kao za Zvezdu"

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 24.10.2024.
14:00
Izvor: Sportske.net

Radnički dočekuje Jedinstvo u Gornjem Milanovcu.

© 2024 Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT
© 2024 Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Fudbaleri Radničkog iz Kragujevca sastaju se sa Jedinstvom iz Uba u Gornjem Milanovcu u okviru 13. kola Super lige Srbije, a trener Feđa Dudić istakao je da se ekipa maksimalno dobro pripremila ne podcenjujući rivala koji nije najbolje otvorio sezonu.

"Spremamo se kao da igramo sa Crvenom zvezdom. Protivnik zaslužuje svaki respekt. Kada se pogleda kako su odigrali poslednje četiri utakmice, njihovo stanje na tabeli nije realno. Kada uzmemo ta poslednja četiri duela, pobedili su Spartak, odigrali nerešeno sa , gde su bili nadomak pobede, držali se ravnopravno sa TSC poslednje četiri utakmice i sa Čukaričkim vodili 1:0 i izgubili u drugom poluvremenu. Sigurno protivnik koji zaista teži i zaslužuje svaki respekt sa naše strane", počeo je Dudić.

Radnički je pobedio u Bačkoj Topoli u prošlom kolu rezučltatom 0:2.

"Sigurno je da smo napravili jednu veliku stvar pobedom u poslednjem kolu i zaista u dobrom raspoloženju dočekujemo ovu utakmicu, tako da s te strane psihološki je jako bilo bitno što smo ostvarili veliku pobedu koja nam je značila više od tri boda, jer kad pobediš ekipu koja igra Evropu onda vam to sigurno daje motiv za nastavak prvenstva".

Govorio je malo detaljnije o Jedinstvu.

"Ekipa Uba ima napred dobre pojedince, imaju specifičan sistemm. "Furaju" svoj stil, ne povređuju se nikome i zaista to poštujem. Imaju dva brza napadača koji mogu da vrše pritisak. Imaju dosta varijanti gde mogu da ugroze protivnika. Pripremili smo se vrlo dobro".

Kadrovski problemi i dalje muče Kragujevčane, a ističe polako i suspenzija te će navijači uskoro moći da bodre tim Feđe Dudića.

"Što se tiče nas, meč sa TSC je ostavio posledice, imamo tri rovita igrača, tako da videćemo šta će biti s njima i hoćemo li moći da ih koristimo i u kolikoj meri. Bio je jak intenzitet utakmice, nije naravno ništa strašno, ali oseća se umor. To su igrači koji nisu s nama duži period, koji su kasnili na pripreme... Njima je neophodno još malo vremena da se adaptiraju na način našeg igranja i treniranja. 

Bogdan Mirčetić je počeo da trenira, sutra neće biti u kombinaciji, ali već za Napredak u narednoj utakmici ga očekujemo u 22, što su sjajne vesti. Ostali povređeni su i dalje van stroja: Vidakov radi po posebnom režimu, dok Šerbedžić i Vidosavljević još nisu priključeni ni individualnim treninzima. Nadam se da će se uskoro i oni priključiti. I sutra igrači koji dobiju priliku moraju da je iskoriste. Svi oni dobro treniraju, jedva čekaju utakmicu i ovo je prilika da se dokažu. Poslednja utakmica bez publike i ta suspenzija da nam istekne, to nam mnogo znači. Hvala Bogu da je to isteklo, posebno u nekim mečevima kada se rezultat lomi".

Nadamo se da jeste. Radovi teku, videćemo hoće li se završiti na vreme i da dočekamo Napredak u našoj kući.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke