Dudić pred OFK: "Vojvodina kao putokaz, teren u Zaječaru naša šansa"

Autor: Mladen Heleta
petak 23.08.2024.
19:47
Izvor: Sportske.net

Utakmica se igra u nedelju od 19 sati.

Darko Mitrovic/Sportske.net
Darko Mitrovic/Sportske.net

Povezane vesti

Fudbaleri Radničkog iz Kragujevca će u nedelju biti nominalni gosti OFK Beogradu u Zaječaru, u utakmici šestog kola Super lige Srbije.

Kragujevčani u ovaj duel ulaze sa 11 pozicije na tabeli i četiri boda na svom kontu, uz meč manje. OFK Beograd je najprijatnije iznenađenje na početku sezone, pošto je kao povratnik u najjači rang osvojio 10 od mogućih 15 bodova i trenutno je na četvrtom mestu.

Trener Radničkog Feđa Dudić je u superlativu govorio o sledećem protivniku, ali se na konferenciji za medije najpre osvrnuo na prethodni meč, u kom se njegova ekipa vratila od 0:2 protiv Vojvodine i na kraju odigrala nerešeno 2:2.

"Želim da se zahvalim navijačima. Jer navijati na 0:1 i na 0:2 istim intenzitetom je sjajno. Oni su dopineli da se vratimo u taj meč i da odigramo onako kako smo odigrali. Retkost je videti na Balkanu takvo navijanje. Evo sinoć sam gledao meč Ferencvaroš – Borac, gde domaća publika zviždi na poluvremenu i na kraju utakmice svojim igračima. Valjda su navijači videli da smo igrali dobro, da smo bili fokusirani, da smo bili pravi... Kada sam radio analizu te utakmice, shvatio sam još jednom da smo zaista odigrali kvalitetan meč. Bez obzira što nismo pobedili. Onoliki broj šuteva i posed lopte protiv Vojvodine je dobar znak. Pa ni Ajaks nije kidisao koliko smo mi protiv Vojvodine. To nas sve raduje i može da bude neki zalog za budućnost", rekao je Dudić, a onda prešao na OFK Beograd.

"OFK Beogradu čestitam na sjajnom ulasku u sezonu. Nastavili su da pružaju dobre partije, kao što su to radili u Prvoj ligi prošle sezone. Vodi ih Simo Krunić, koji je meni bio trener u Željezničaru i zaista o njemu mislim sve najlepše. Imali smo dobru saradnju. Igrali smo u januaru prijateljsku utakmicu. Ekipa je dosta mlada, sa dvojicom iskusnih – Paločevićem i desnim bekom iz Zvezde, koji im daju sigurnost. Napadač Kahvić igra sjajno, u velikoj je formi i njemu čestitam i nadam se da će i reprezentacija Bosne i Hercegovine imati velike koristi od njega. Očekujem ga uskoro u A timu Bosne".

Nastavio je Dudić u istom stilu.

"Oni imaju veliki broj bodova i visoke ambicije, ali mi ćemo ući u meč da se nametnemo i odigramo na pobedu ako budemo mogli. Probaćemo da budemo ofanzivni, da kontrolišemo posed lopte, što nas krasi kao ekipu. Raduje ta utakmica sa Vojvodinom i imamo za mnoge stvari sa nje da se uhvatimo koje su bile dobre. Verujem u dobar rezultat. Jer ako dobro igraš, a nemaš rezultate, to postaje monotono i dosadno", istakao je strateg Radničkog.

Kadrovska situacija?

"Imamo problema. Simović i Bukumira su povređeni i oni neće moći. Ostali su svi tu. Svi željno iščekuju utakmicu. Što se tiče Vidakova, oporavio se, ali nakon kontrolnog nalaza se utvrdilo da treba da uradi još neko čišćenje, tako da je otišao da to uradi. Očekujemo ga ovde za nekih desetak dana u trenažnom procesu. Nadam se da će posle reprezenttaivne pauze ući u jači individualni treneing, a onda da se od oktobra uključi u timske treninge".

Kvalitetan teren u Zaječaru?

"Vrhunski teren, godiće nam zbog naše igre. Nismo igrali na dobrim terenima, osim Leskovca. Na Milanovac smo se navikli. Nećemo imati nikakvog izgovora na teren. Očekujem da imamo podršku, da nam dođu navijači. Mnogo nam je važna utakmica. Nadam se da su navijači to osetili", završio je Dudić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke