Dudić pred Pančevo: "Nećemo davati igrače ispod cene! Bonusi? Ne volim nametanje, ali nemamo problem...

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 18.07.2024.
14:00
Izvor: Sportske.net

Strateg Radničkog iz Kragujevca smatra da njegovu ekipu sada gledaju drugačijim očima.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Trener Radničkog iz Kragujevca Feđa Dudić je na današnjoj konferenciji za medije izneo svoja očekivanja pred utakmicu prvog kola Super lige Srbije protiv Železničara iz Pančeva.

Kragujevčani će biti nominalni domaćin Pančevcima u Leskovcu, a meč je na programu u petak od 19 časova na stadionu Dubočice.

“Zadovoljan sam na koji način smo odradili pripreme i kako smo radili prelazni rok do sada, iako još nije završen. Postavili smo neke standarde i ciljeve, sigurno nećemo odustajati od toga kada je reč ne samo o dolascima, već i o odlascima jer znamo koliko naši igrači vrede i nećemo ih davati ispod cene”, započeo je svoje izlaganje Dudić.

“Žao mi je što ne igramo na domaćem terenu, bili smo prisiljeni da igramo tamo, ali tako je, kako je. Zamolio bih navijače da imaju razumevanja za ovih nekoliko utakmica koje ćemo igrati tamo, i mi jedva čekamo da se vratimo na naš stadion. Ovo će biti uvertira za evropsku utakmicu koju moramo igrati u Leskovcu, da osetimo teren, spojili smo lepo s korisnim. Pozvao bih navijače koji su u mogućnosti da dođu da nas podrže kako bismo nastavili tamo gde smo stali prošle sezone.

Izuzev Mitrovića koji je zadobio udarac u prijateljskom meču protiv Mladosti iz Lučana, svi su na raspolaganju. Drago mi je da smo zadržali sve igrače iz prošle sezone koji su izneli glavni teret, osim dva ili tri igrača koji su sami izrazili želju da odu. Želim da im se zahvalim za sve što su uradili za klub. Što se pojačanja tiče, mogu biti zadovoljan, tražili smo mlađe fudbalere koji mogu da prate naš stil igre i mogu biti zadovoljan, naročito zbog poslednjeg meča sa Mladosti kada je bilo šest bonus igrača koji su pokazali da možemo računati na njih. Bitno je da možemo menjati igrače kada krene Evropa, a da se to na terenu ne oseti”, smatra trener “đavola” koji se pohvalno izrazio o Železničaru kojeg je u novu sezonu kao trener poveo Marko Savić.

“Probali smo da ispratimo Pančevo kroz pripremne utakmice. Došao je novi trener sa novom energijom (op.aut. Marko Savić), ja ga zaista cenim otkad je radio u Voždovcu. Čovek se bavi fudbalom, volim da vidim kada ljudi pokušavaju da naprave nešto, iako nekad bude dobro, a nekad loše. Ima neku svoju viziju, doneće im nešto novo. Promenili su dosta igrača, trudili smo se da napravimo skauting, ali je prvo kolo uvek teško, naročito sa protivnikom koji je promenio trenera i dosta igrača. Njima je bilo mnogo lakše skautirati nas jer nismo toliko menjali, ali to ne znači ništa… Kompaktno stoje u defanzivnom delu, hoće da grade igru od peterca, dosta su dobri u tome, a mi ćemo probati da ih sprečimo. Biće to sudar dva kontra sistema, mi želimo da igramo visoku odbranu, oni od peterca. Od pojačanja, Eze je zanimljiv igrač, takođe i mladi Jovanović, tu su i Grgić i Romanić kojeg zaista cenim i kojeg bih sigurno uzeo da imam priliku. Ima tu i momaka iz Voždovca, novi desni bek mi je takođe ostavio dobar utisak… Očekujem dobru utakmicu timova koji vole da igraju, mi nećemo odustajati od svog sistema, naravno da ćemo morati da se prilagodimo i protivnikom. Neće biti lako, nemamo prednost domaćeg terena, ali želimo da ostvarimo pobedu i nastavimo gde smo stali u dobrim uslovima za igru”, jasan je Feđa Dudić.

Radnički u istorijskim kvalifikacijama za Ligu konferencija čeka bolji iz duela između Dinama Tbilisija i Mornara iz Bara. Prvi meč u Crnoj Gori okončan je pobedom domaćina od 2:1.

Videćemo sa kim ćemo igrati, bili smo u Podgorici i gledali naše potencijalne rivale. Imamo dobru priliku da nastavimo evropski put, ali o tome ćemo posle Pančeva. Pokušaću da primenim iskustvo iz Veleža, zato sam insistirao da ostanu ključni igrači. Mi smo u Zrinjskom malo potcenili domaći šampionat, sve smo snage usmerili ka Evropi, mnogo smo menjali u domaćem prvenstvu i to nas je koštalo. Sada ću probati da ne pravimo iste greške. Sada će i nas protivnici u Srbiji gledati drugačije, u nekim utakmicama bićemo i favoriti kao što je i ova protiv Pančeva. Iskustvo iz Veleža mi je pomoglo da ne pravim iste greške”, smatra trener Radničko.

Mnogo se polemike povelo oko promene pravila o bonus igračima u Super ligi Srbije, ove sezone klubovi će imati obavezu da ih na terenu imaju dvojicu, umesto jednog što je bilo prošlogodišnje pravilo.

“Rekao sam već da nema problema i da bude pravilo jednog ili dvojice bonusa. Ne želim samo da to neko nameće, ali mi možemo i sa trojicom bonusa, nije nikakav problem. Prošle godine bio je obavezan jedan, a mi smo neke utakmice završavali i sa četvoricom bonusa. Ako želimo da liga i klubovi koji hoće da naprave nešto više i napreduju, možda ne bi trebalo da im se nameću takve stvari. Ali, dobro, videćemo šta će to doneti, što se nas tiče nemamo problem. Gledali smo da u svakoj liniji imamo bonusa, od golmana, pa sve do napada, u slučaju ne daj Bože da dođe do povreda. Neki će klubovi biti u problemu, prema onome što sam video na prijateljskim utakmicama, ali to nije naša stvar, mi se bavimo nama”, zaključio je Feđa Dudić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke