Dudić: ''Radnički se opet bori za Evropu, Ćosić igra sezonu života!''

Autor: Darko Mitrović
sreda 23.10.2024.
20:15
Izvor: Sportske.net

Mogu li Kragujevčani da ponove prošlosezonski uspeh?

© 2024 Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT
© 2024 Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Ekipa Radničkog 1923 iz Kragujevca je i pored brojnih problema sa povredama igrača (Vidakov, Vidosavljević, Mirčetić, Šerbečić...) uspeo u prošlom kolu Superlige Srbije da kao gost trijumfuje na teškom gostovanju u Bačkoj Topoli, protiv domaćeg TSC-a (2:0).

Nekoliko dana kasnije, trener Radničkog Feđa Dudić je u razgovoru za bosanskohercegovački portal ''SCsport'' istakao da će Kragujevčani i ove sezone pokušati da se domognu plasmana na evrpsku scenu, iako će to sada biti teže nego u prethodnoj.

''Ako ponovimo prošlogodišnji rezultat i plasman u Evropu, to bi bio veliki uspeh. Ove godine je teže, jer samo četiri mesta vode u Evropu, dok ih je prošle godine bilo pet. Međutim, to nas neće sprečiti da se borimo. Pokazali smo da možemo igrati s najboljim ekipama, poput Crvene zvezde, TSC-a i Čukaričkog'', izjavio je Dudić.

Radnički je dodatno zanimljiv fudbalskoj javnosti u BiH i zbog nekoliko bosanskohercegovačkih igrača u svom timu, a Dudić je jednog posebno izdvojio.

''Što se tiče igrača iz Bosne i Hercegovine, naravno da sam zadovoljan. Doveli smo ih prošle zime i daju nam mnogo toga. Šerbečić, Ćosić, Dadić su s nama od zimus, a sada su nam se priključili Radović i Zeljković. Njihove kvalitete nikada nisu bile upitne. U BiH možda nisu dobili dovoljno šansi ili su igrali na neprirodnim pozicijama, kao što je bio slučaj sa Ćosićem.

Vidimo da je trenutno u TOP 30 najbolje ocenjenih igrača u Superligi Srbije, što sigurno nije slučajno. Igra sezonu života i s obzirom da je Dedić povređen, mislim da Ćosić zaslužuje poziv u reprezentaciju. Igra na visokom nivou i mogao je biti na proširenom spisku selektora. Na poziciji desnog bočnog sigurno zaslužuje poziv jer je u vrhunskoj formi'', naglasio je Dudić.

Na kraju, poruka i za navijače Radničkog:

“Navijačima poručujem da nastave dolaziti i bodriti ekipu kao i do sada. Hvala Bogu, još jedna utakmica i ističe nam suspenzija, pa će ponovo moći dolaziti na stadion. Jedva čekam da odigramo utakmicu pred našim navijačima jer verujem da, da smo igrali na svom stadionu, neke bodove ne bismo izgubili'', zaključio je Dudić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke