Dudić vidi ravnopravne šanse za prolaz, pa potvrdio odlazak prvotimca!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 25.07.2024.
22:31
Izvor: Sportske.net

Feđa Dudić oduševljen pobedom svog tima, smatra da je rezultat realan.

Povezane vesti

Fudbaleri Radničkog su uspeli da savladaju Mornar i prvi su srpski klub koji je slavio u Evropi posle godinu dana. 

Ekipa Feđe Dudića je slavila sa 1:0 golom Milana Aleksića u 72. minutu utakmice, a prvi utisci trenera kragujevačkog tima su bili fantastični. 

"Zahvalio bih se kolegi na opstervaciji utakmice. Jeza me uhvatila, da niko nije slavio na ovom terenu (niko iz Srbije). Zasluženo smo pobedili, prvo smo poluvreme odigrali dobro, pritiskali. Golman Mornara je bio junak utakmice. Nismo drugo odigrali najbolje, imali smo dobro otvaranje, situaciju iz kontre, ali se ponovo golman isprečio. Dozvolili smo i protivniku da ima situaciju da postigne gol. Mislim da smo dobro čuvali Ndonga. Drago mi je da smo ostvarili prvu pobedu.. Očekuje nas zahtevan meč u Podgorici, jako je teško igrati po toj temperaturi. Očekujemo i domaćina u drugačijem izdanju. Probaćemo da korigujemo, da budemo u prednosti, da probamo da kaznimo svaku grešku protivnika. Za šest dana se vidimo u Podgorici", rekao je Dudić. 

Zahvalio se navijačima, a potom se prisetio jedne utakmice sa Veležom. 

"Teret prošlog poraza, prva evropska utakmica sa Veležom smo imali 11 na 9 i nismo mogli prilike da stvorimo. Sve nosi nešto svoje, veliko iskustvo za igrače. Završili smo utakmicu sa 4 igrača koji su bonus, a Aleksić i Gluščević su izašli", rekao je Dudić. 

"Hvala svima što su došli, što su nas podržali. Očekujem dobru predstavu u Podgorici, nadam se da će doći naši navijači i da će nas tamo bodriti. 

Danas je branio Luka Lijeskić, a Stojan Leković je praktično pred transferom u drugi klub. 

"Sam je rekao da nije spreman i stvarno mu svaka čast. Od sutra je on član novog kluba. Leka je to zaslužio. Nadam se za njega početak nove lepe karijere", rekao je Dudić. 

"Znamo mi koliko oni mogu. Ovo je prva evropska utakmica. Nije isto, nije isti ambijent. Mornaru je ovo treća utakmica, nama je prva. Sigurno da je to jedan od faktora da neki igrači ne budu na nivou. Sve ću im reći u lice i analizirati iskreno. 
Zadovoljni smo što smo pobedili, mogli smo da pobedimo i većom razlikom, a mislim da nismo zaslužili da pobedimo više. Na kraju je drugo poluvreme bilo egal. Sa stopostotnim angažmanom idemo u revanš. Niti ćemo biti svojeglavi, ali jedan gol može promeniti rezultat
", rekao je Dudić. 

Milan Aleksić je igrač koji je večeras odneo prevagu. 

"Aleksić je neko koga sam apostrofirao, neko koga treba gledati na stadionu. Bio je dosta dobar, falio nam je on protiv Pančeva, onaj pravi. Nagrada za dobru igru je danas stigla. On pravi razliku, neki to ne mogu. Zato vredi toliko. Uzmite da je njemu samo 18 godina i moramo mu oprostiti", rekao je on. 

Vidosavljević je odigrao tri pozicije. Dobro je da imamo polivalentnu ekipu, većina igrača igra na više pozicija. U globalu, to je to. 

Radnički je prvi srpski klub koji je pobedio u Evropi posle 344 dana. 

"Bili smo i prozivani zbog toga. Ja sam rekao da ćemo doprineti državnom. Video sam da se Vojvodina dobro drži. Prva pobeda posle 344 dana. Jedna Andora pobedi Veleža sa 5:1, sinoć AEK jedva... Videsmo Dečić pobedi u Gruziji... Po meni su šanse i dalje ravnopravne i siguran sam da ćemo motivisano i koretno ući u revanš", rekao je Dudić. 


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak