Dudićev magični trenutak spektakularne sezone: "Tad sam pao na kolena"

Autor: Filip Rodic
sreda 01.05.2024.
09:45
Izvor: Sportske.net

Hit prvenstva.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Radnički 1923 je prošao put od od kandidata za PLS do učesnika kvalifikacija za evro takmičenja. Pre svega, zbog trenerskog rada Feđe Dudića. 

"Kad pogledam iza sebe, od izuzetne je važnosti što je poverenje igrača u mene i obrnuto raslo iz dana u dan. Jasno da nisam mogao odmah da kažem da će se ekipa boriti za Evropu i najbolje rezultate u klupskoj istoriji, ali sam i te kako bio svestan da nije za donji deo tabele", rekao je Dudić za "Sportski žurnal".

Radnički 1923, po mnogima, trenutno igra najlepši fudbal, onaj koji vraća publiku na stadione. Priznanja stižu sa svih meridijana, ovacije koje sve češće priređuju Dudiću na "Čika Dači” nešto su o čemu se, takođe, priča, snimci nemilice šire internetom.

"Od samog dolaska imao sam osećaj kao da sam uveliko „domaći”. Ovacije mi gode, potvrda su da sam napravio nešto veliko i sve to me dodatno podstiče. U Kragujevcu mi je sjajno, nikada nisam imao problem što sam druge vere i stigao iz druge sredine, takođe, klub je mnogo toga uradio da se osećam srećno i zadovoljno. Ljudi u gradu su izuzetno ljubazni, drago mi je što se sve više govori o fudbalu, klubu i igrama kojima smo mnogim Kragujevčanima pričinili radost", napominje strateg četvrtoplasiranog tima Superlige.

Najvažnija je bila pobeda nad Čukaričkim.

"Pobeda protiv Čukaričkog je za mene najupečatljiviji trenutak, pao sam na kolena odmah posle poslednjeg sudijskog zvižduka. Napravili smo prvi preokret u sezoni i to protiv direktnog rivala u borbi za Evropu. S druge strane, poraz u Lučanima je najveći žal, specifično je igrati na tom terenu. Bili smo nadomak pobede nad Partizanom u gostima, iako bi pre tog duela oberučke prihvatili i nerešeno. Ali, to je jedna od odlika ove ekipe, uvek pokušava da dođe do najboljeg rezultata bez obzira ko je rival", istakao je Dudić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke